Annons
Nyheter

Tre frågetecken rätas ut

En träningsvecka som inleddes i moll. En träningsvecka som avslutas i dur. TFF-tränaren fick tre positiva besked från torsdagens träning. Att Kristian Haynes, Tobias Mattsson och Jonathan Asp kan spela mot Jönköping är ljuv musik för Alf Westerberg.
Nyheter • Publicerad 20 april 2012
Jonathan Asp.
Jonathan Asp.Foto: 

– Vi vill ändra så lite som möjligt i laget och det ser hoppfullt ut, säger Alf Westerberg efter torsdagens pass.

Med två backar avstängda mot Jönköping och en lång skadelista innebar att orosmolnen hopat sig för TFF.

Annons

När så Kristian Haynes i måndags fick ont i ett knä var krisen total.

– Jag slog in numret till Affe för att berätta att jag inte kunde träna på tisdagen. Men det enda som vi pratat om på måndagen var alla skador så jag besparade honom det samtalet och ringde Hannu (Sirviö) istället, säger Kristian Haynes.

Knät undersöktes i onsdags och Haynes tränade på egen hand under torsdagen. Han kom med lugnande besked.

– Det kändes bra idag. Jag ska träna på lördag och då får vi se, men som det känns nu kan jag spela på söndag, säger Haynes.

– Ett positivt svar från Haynes. Det är oroväckande i sig att han har besvär med sitt knä, men han ska kunna spela även om han är öm, säger Alf Westerberg.

Han fick två positiva svar till.

Tobias Mattsson, lårskadad i premiären, har ännu inte kört ett fullt träningspass men genomförde ett halvt fotbollspass på torsdagen.

– Jag kände inget alls idag. Det ser bra ut och jag känner mig redo. Även om jag inte tränat på länge så kändes det bra med bollen också, säger mittbacken.

Jonathan Asps fotskada är också på väg att ge med sig.

– Jag känner av den lite, det gör ont när foten kommer i ett visst läge. Men jag hoppas att jag är redo för match och får bita ihop, säger ytterbacken.

Annons

Beskeden innebär att TFF kan ställa upp med en fyrbackslinje som faktiskt har spelat tillsammans tidigare. Asp, Mattsson, Magnus Andersson och Tobias Malm spelade i den träningsamatch mot Kalmar där Asp skadade foten.

– Tobias Mattsson är absolut ett startalternativ för oss och att Asp inte genomförde hela passet idag var mest av säkerhetsskäl. Vi har inte uteslutit (Yousef) Fakhro. Men han fick slita ont mot Öster och drabbades av en ny blödning i vaden. Vi bestämmer oss efter lördagspasset, är det positivt efter det så ingår han i truppen, säger Westerberg.

TFF som har en poäng på två matcher men Westerberg ser inte det som särskilt pressande.

– Vi har mycket kvar att spela om. Vi har haft ledningen i båda matcherna och känner att vi haft kapacitet att vinna. Det gör det mer frustrerande än pressat. Däremot har vår numerära situation gjort att det känts lite pressat, säger tränaren som gläds åt de positiva beskeden.

– Vi kan ställa upp med ett bra lag på söndag. Nu är vi angelägna om att vinna, det skulle ge oss ett saftigt energitillskott. Men det kräver att vi gör vår bästa prestation hittills.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons