Nyheter

Tre forwards lyckat recept

TFF var illa ute mot Norrköping. Därför kändes 1–1 på Idrottsparken som en seger. "En gedigen arbetsinsats och en skön poäng", sammanfattade 1–1-målskytten Erik Sundin.
Nyheter • Publicerad 9 april 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

TFF:s kvittering kom i den 77:e minuten. Magnus Andersson sköt ett pressat skott efter Mattias Nylunds vänsterhörna. Erik Sundin löpte in i skottlinjen och fick foten på bollen, eller...

- Jag är faktisk inte säker, men de som sett det på tv säger ju det, sa Erik Sundin efteråt.

- Visst var det Eriks mål konstaterade Magnus Andersson.Målet var frukten av en offensiv förändring där TFF satsade på tre forwards efter ett dubbelbyte.

Erik Sundin och Fredrik Jensen hade bara varit på plan i tre minuter när utdelningen kom.

Efter den snabba utdelning gick Erik längre ner i banan. Poängen skulle säkras.

- Vi gör de ändringar vi kan i anfallet och de 30 första minuterna i andra halvlek kontrollerar vi matchen bra, sedan blir vi ängsliga igen sista tio minuterna, sa TFF-tränaren Tom Prahl.Norrköping hade initiativet och den hetare segerviljan i slutet, men kom inte närmare än till en handfull hörnor.

- Det var en tung plan och många var trötta. Både Fredrik Jensen och Erik Sundin fick pingislunga i slutet, menade Prahl.

Erik Sundin talade också om fenomenet pingislunga.

- Man kom in, gjorde några snabba rusher och blev andfådd väldigt fort.Men TFF orkade hålla undan, och orkade resa sig efter en första halvlek med ett olycksaligt baklängesmål och ett Norrköping som dominerade där TFF hade svårt att få grepp om nigerianske hemmaanfallaren Kevin Amuneke.

TFF lyfte efter paus men trots ett spelmässigt grepp hade laget svårt att skapa chanser.

- Ingen rolig match. Vi hade svårt att spela oss fram genom mitten. När vi spelade upp bollen längre gick det lite lättare, tyckte Magnus Andersson.

- Vi visar bra lagmoral som kan resa oss och ta tag i det. En poäng på bortaplan är vi nöjda med, sammanfattade Tom Prahl.

- Ser man till chanser och bollinnehav känns det ganska välförtjänt också, tillade han.Norrköpings tränare Mats Jingblad hade en annan syn på saken.

- Bittert. Vi ska avgöra matchen i första halvlek. Sen har vi ett par straffsituationer som för mig är solklara som vi inte får med oss.

Idrottsparken skrek på straff i en närkamp mellan Marcin Buckhard och Mattias Thylander i slutminuterna.

- Jag kan inte uttala mig om det. Det viftar till och folk skriker. Jag måste se situationen igen om jag ska uttala mig, sa Tom Prahl.

Det var nöjda TFF-miner efter årets första bortapoäng.

Matchen slutade oavgjort. Ändå var det inga problem att hitta vinnare och förlorare efteråt.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.