Annons
Nyheter

Tom Prahl: Vi är nog starkare offensivt

Spelsystem och personliga roller är i fokus när Tom Prahl pratar fotboll. Nya offensiva vapen är också aktuellt. Men inför lördagens match mot Falkenberg är det bristen på spelaralternativ som är i fokus.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2009

– Vi har mycket problem med skador och sjukdomar just nu och många missar matchen på lördag, säger assisterande tränaren Alf Westerberg.

Endast tio seniorspelare finns med i dagens trupp. Kristian Haynes, Magnus Andersson och Dennis Melander är bara några av A-lagsspelarna som missar matchen.

Annons

Två av nyförvärven får dock chansen att visa upp sig på topp tillsammans: Joakim Sjöhage och Zoran Jovanovic.

– Det ska bli roligt att se hur Joakim Sjöhage fungerar på topp. Och det ska bli spännande att se om Zoran klarar att försvara på det sätt som krävs, säger Prahl.

Till skillnad från TFF:s tidigare träningsmatcher möter man ett på pappret sämre lag. Något som talar för en annorlunda spelbild.

– Tanken är att vi ska försöka styra spelet mot Falkenberg. Spela optimistiskt och skapa chanser och göra mål.

Är ni bättre denna säsong än förra?

– Vi är nog lite starkare offensivt detta år. Sjöhage, Pode och bröderna Jovanovic är spelare som kommer att tillföra offensiv spets.

Då frågan om Sjöhage ska spela på kanten eller som striker kommer, ler Prahl lite finurligt.

– Det kommer jag att få svara många gånger på. Joakim kan spela på båda positionerna. Vi hade Sundin på kanten förra året. Sjöhage kan ersätta honom om det behövs. Han är en stark och snabb genombrottspelare.

– I den här klubben är det också viktigt med defensiven, varje spelare har sin roll och alla hjälper till med hemjobbet, säger Prahl.

När vi kommer in på framtidsnamn så nämns juniorlandslagsmannen Viktor Svensson.

Annons

– Viktor har spelat två matcher och gjort det bra, analyserar Prahl.

Prahl vittnar om den goda atmosfären i klubben. Om ödmjukheten inför arbetet som ska göras.

– Det är en positiv anda här, inga bakåtsträvare eller bortskämda spelare. Vi tar in spelare som ska fungera bra i gruppen. Det faktum att TFF har kunnat spela med sitt 4-2-3-1 system i ett år nu, är väldigt viktigt hävdar Prahl.

– Spelsystemet plus att många spelare är kvar från förra säsongen är till vår fördel. Har vi också tur, och slipper skador på nyckelspelare så kan det gå bra. Andreas Drugge är bättre tränad i år vilket också är viktigt.

Dan Jonsson och Nicolinn Nilsson
Dan Jonsson Nicolinn Nilsson Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons