Nyheter

Thylle: Vi ska skämmas

0–1 efter drygt fem minuter och ett spel som fick publiken att vissla ut favoriterna efter första halvlek. "Vi ska skämmas allihop efter den halvleken, Vi var värda visslingarna", sa Mattias Thylander efter 1–2 hemma mot nykomlingen Ljungskile.
Nyheter • Publicerad 22 april 2008
TFF-försvaret var passivt när Cedomir Zarkovic (nummer 18) kunde ge Ljungskile ledningen. Målet kom efter ett långt inkast och samma sak var det med 0–2-målet. "Vi står och sover", sa Tom Prahl. Bild: Claes Nyberg
TFF-försvaret var passivt när Cedomir Zarkovic (nummer 18) kunde ge Ljungskile ledningen. Målet kom efter ett långt inkast och samma sak var det med 0–2-målet. "Vi står och sover", sa Tom Prahl. Bild: Claes NybergFoto: 

Bra spel mot AIK i fredags följdes upp med ett rejält bottennapp mot Ljungskile på måndagen. Poängen är att laget blivit poänglöst i båda matcherna och nu är TFF ett av bottenlagen.

- Jag tycker att vi har ett bra lag, men prestationerna talar emot det. Vi kan snacka hur mycket som helst, men det är där ute på planen som vi visar hur bra vi är, sa lagkaptenen Mattias Thylander. Och med en krampaktig och tempofattig fotboll mot Ljungskile så visade inte TFF något annat än just kvaliteter som kännetecknar ett lag för allsvensk bottenstrid.

- Vi snackade om att få upp Ljungskile ur skyttegravarna. Men ger man dem två måls överläge så hjälper inte det till att få upp dem ur skyttegravarna direkt, sa Jens Sloth.

Fem minuter in i matchen kom ledningsmålet. 20 minuter senare kom tvåan.

Målen var snarlika. Långt inkast, skarvning och så trycka in bollen över mållinjen.

- Vi visste vad de skulle göra och måste helt enkelt vara mer alerta, sa Jens Sloth vars uppgift var att markera David Leinar som skarvade fram till första målet.

- Man kämpar på så gott man kan i de lägena och jag vet faktiskt inte hur de lyckades få in bollen. Vi stod ändå sju man där inne i boxen. Typiskt för TFF som inte släppte till så mycket mer i chansväg.

Å andra sidan kunde Ljungskile gå ner i försvarsställning i gravarna och rensa undan, maska och se motståndarna bli alltmer desperata.

- Det är domarens uppgift att få fart på matchen, inte Ljungskiles. Därför är det märkligt att första varningen för maskning kom först efter 90 minuters spel. Det var ju 80 minuter innan som var utan puls i den här matchen, sa Tom Prahl.

TFF-tränaren fick se sitt lag rycka upp sig i andra halvlek och det blev också ett tryck mot Ljungskile. Men förutom Rasmus Bengtssons reducering blev det ingen utdelning.

Inhopparen Fredrik Jensens volleyskott i 87:e minuten var närmast.

- Det ska vara mål i det läget. Jag fick prefekt träff och bollen såg ut att vara i bra bana. Tio centimeter till höger och den hade suttit, sa Fredrik Jensen. Tre förluster, samtliga med uddamålet, är tungt så här i säsongsinledningen. Mattias Thylander såg likheter med 2007.

- Vi måste lära oss att ta de viktiga matcherna. När vi har allt att vinna vinner vi och när vi har allt att förlora så förlorar vi. Det blir så när man som vi är medvetna om att vi har stämpel på oss att vara i bottenregionen.

Den stämpeln lär leva kvar med tanke på prestationen i går.

- Vi har ett bra lag, vi har många bra spelare, sa Sloth.

- Får vi bara medgång kan vi nå långt, vi måste bara över den där tröskeln.

Problemet är att tröskeln blir högre och högre ju längre ner man kommer.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.