Annons
Nyheter

Thylander öppnar för positionsbyte

Anders Andersson slutar. Därmed får TFF söka mittbackar på annat håll. "Synd. Jag tror Anders hade haft mer att ge", säger TFF-kaptenen Mattias Thylander, som själv öppnar för att spela mittback kommande säsong.
Nyheter • Publicerad 28 december 2008
Mattias Thylander och Anders Andersson. Arkivbild: Tomas Nyberg
Mattias Thylander och Anders Andersson. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Anders Andersson och Mattias Thylander är gamla parhästar från 1990-talets Malmö FF. Thylander hade hoppats på en återförening i TFF 2009, men i helgen kom beskedet - Anders Andersson slutar.

- Han hade gjort väldigt stor nytta, en röst till som vet vad som krävs. Vi har ju många spelare om är ganska unga, säger Thylander som själv öppnar för att spela på Anderssons position, som mittback

Annons

- Jag har funderat på det. Det hade passat alldeles utmärkt, jag ser inga problem med det, jag har ju spelat där också under säsongen.

Kommer du att föreslå det för tränarna?

- Det får vi se, det är så mycket som inte är givet i det här läget. Det gäller att hålla alla dörrar öppna, men det är väl bra att de vet att jag kan spela mittback.

Många är de innermittfältare som tagit ett steg ned i banan med lyckat resultat. Anders Andersson gjorde det i Malmö FF. För ett år sedan gjorde Jens Sloth samma positionsbyte med succé som följd. Båda TFF:s ordinarie innerbackar från 2008 är osäkra kort i nuläget. Jens Sloth har drabbats av cancer och Rasmus Bengtsson kan bli såld.

Tränaren Tom Prahl säger att man måste förstärka på positionen. Någon Anders Andersson hade han dock inte räknat med.

- Jag har inte haft så mycket kontakt med Anders själv och hade inte räknat med honom heller. Med hans benbrott fanns det en osäkerhetsfaktor. Ur hans synpunkt var det säkert ett bra beslut, säger Tom Prahl.

Hur ser du på situationen när det gäller mittbackspositionerna i laget?

- Jag tycker vi har situationen under viss kontroll, även om det kan se lite tunt ut utåt. Att spelare försvinner får man räkna med när man tränar Trelleborg.

Vad säger du om Mattias Thylander som mittback?

- Det skulle väl kunna vara en möjlighet, men jag vill inte kommentera vem ska spela var i det här läget. Jag ser väl annars Thylle som en kantspelare i första hand.

7 januari börjar TFF träna inför allsvenskan 2009.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons