Nyheter

Thylander: Jag älskar fotboll

Mattias Thylander hade valet att trotsa smärtorna, spela i höst och slåss om en plats i TFF. Eller att vila sitt korsbandsskadade knä, rehabträna och ta sats mot nästa säsong.
Nyheter • Publicerad 21 augusti 2009
Foto: 
Tiden i TFF är över för Mattias Thylander.
Tiden i TFF är över för Mattias Thylander.Foto: 

TRELLEBORG. – Ett lätt val. Jag hade kunnat spela med smärtor, men risken är stor att jag då förstört delar i knät. Säsongen är över.

Någon operation behövs inte. Korsbandet ska läka av sig själv tack vare ett skydd.

– Jag ska inte göra någonting under två månader. Bara lyfta skrot. Det tar några månader men sedan ska jag vara tillbaka där jag var innan skadan.

Hans förhoppning är att komma tillbaka till toppfotbollen igen, en nivå han varit på under drygt 15 års tid. Mattias Thylander vill inte att antalet allsvenska matcher stannar vid 196.

– Jag älskar fotboll, för mig finns inget bättre jobb. Samtidigt vill jag inte lura mig själv, känns det inte bra så ska jag inte försöka och jag är kanske inte så attraktiv längre, säger han med tanke på att han snart fyller 35.

Klart är att tiden i TFF är över.

– Tyvärr blir det inte någon fortsättning i TFF och det är med stor sorg jag lämnar grabbarna. Trelleborg är trots allt den klubb jag varit längst i efter Höllviken och Malmö.

Och även om det inte skulle bli någon mer fotboll på planen finns det stora möjligheter att Mattias Thylander ses vid sidlinjen.

– När jag fått distans till fotbollen kommer jag säkert känna suget och då blir jag säkert tränare. Jag har mycket erfarenhet men känner att jag saknar en hel del teori så då får jag titta på en tränarutbildning.

Det blev aldrig någon utlandskarriär för dig som spelare, men kanske som tränare?

– Ja, gärna i Portugal min sambo Anna kommer därifrån.

Johan Silfversten Bergman
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.