Annons
Nyheter

Thomas Magnusson: Önskar jag haft ett vanligt liv

Nyheter • Publicerad 16 augusti 2008

Har ditt yrke som fotbollsspelare blivit som du föreställde dig för åtta år sedan?

- Jag vet inte riktigt hur jag tänkte. Jag trodde kanske att jag skulle bli utlandsproffs, men det har blivit ganska bra ändå. Egentligen har jag haft ett ganska skönt liv

Annons

Du kom till TFF 1996 (från Stavstens IF). Vad fick dig att lämna TFF 2004?

- Jag ville ha förnyelse, enkelt uttryckt. Klubben hade en organisation som jag inte tyckte om och Conny (Karlsson) var inte någon favorittränare heller. Det var inte mycket till fotboll.

Positionsbytet till förra matchen, från back till forward, vad betyder det för din fotbollsframtid?

- Ingenting. Jag har alltid sett mig som mittback/forward. Jag har gjort några matcher på topp i östgötacupen, typ DM, där jag vann interna skytteligan. Annars har jag mest varit en nödlösning där jag flyttats upp sista fem, tio minuterna. Jag har aldrig spelat på topp på träning.

Hur blir det på söndag?

- Om jag spelar så spelar jag forward.

Hur nära har du varit att ge upp fotbollen?

- På elitnivå? Jag var hyfsat nära i Höllvikens Gif, då såg jag att det finns ett liv utanför fotbollen. Jag är hyfsat nära nu också.

Varför det?

- Det är tradigt. När säsongen sett ut som den har gjort så önskar jag att jag haft ett vanligt liv.

Annons

Norrköping som helhet och du som mittback har fått kritik. Hur hanterar du negativ kritik?

- Jag försöker undvika den. Jag har inte läst tidningen eller en tabell på rätt länge nu. Viss kritik är det kanske rätt att ta åt sig, men inte när den är missriktad. Nu har man fått lära sig att varje gång vi släpper in ett mål så är det backlinjens fel. Håller vi nollan är fotboll ett lagspel.

Vid seger på söndag får Norrköping förmodligen kontakt med lagen ovanför strecket. Hur viktig är matchen?

- Vi har väldigt många viktiga matcher, typ 13 stycken. Trelleborg känns som en rimlig chans där vi ska kunna ta poäng.

Vad tycker du om Jens Sloth?

- Jag gillar honom. En kul, förvirrad kille. Har jag tur är han förvirrad på planen på söndag också… Jag har sett att det gått bra för Jens. Det är inte alltid så lätt att spela på ny position, men tydligen är det lätt att spela mittback…

Hur går det i matchen?

-Jag hoppas vi kan vinna. Jag tror inte på något målkalas. 1-2.

Vad gör du om åtta år?

- Då har jag ett fint beachhus i Asien och spelar kanske på korpnivå med polarna och tar hand om familjen. Om åtta år är jag nästan 40 - herregud!

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons