Annons
Nyheter

TFF:s svit – motståndarnas förtjänst

TFF har inte förlorat hemma sedan den 20 juli förra året. Det tackar Andreas Drugge motståndarna för.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2009

– Vångavallen är inte det mest inspirerande stället att åka till i allsvenskan, vilket kan spela in, säger han.

Att vinnarkulturen har växt sig stark på Vångavallen råder det ingen tvekan om. Senaste TFF förlorade hemma var mot Halmstad i juli förra året. En orsak till klubbens starka hemmafacit kan enligt Andreas Drugge vara motståndarnas brist på inspiration och tändning.

Annons

– Att som Djurgården gå från ett derby med 20 000 på läktaren och annan atmosfär är inte samma sak som 3 000 här. Men vi är vana vid omgivningen. Sen är planen sträv och det är inte alla lag som är vana vid det. Men vi har lättare att spela fotboll på strävt underlag, säger Drugge.

Att ha fina prestationer i ryggen spelar även det in enligt Dennis Melander.

– Vi har fått in en vinnarkultur när vi spelar hemma, då är vi starka, har bra självförtroende och en bra trend.

Vi vet om att vi är starka här, säger Melander och får medhåll av Haynes.

– Det är något vi har byggt upp, att vi är svårslagna på Vångavallen.

Sedan förlusten mot Halmstad förra sommaren har fyra av TFF:s hemmamatcher slutat oavgjort och åtta med segrar. Vill det sig väl håller sviten i sig ytter ligare någon omgång.

– Det hoppas vi men jag kan inte titta in i framtiden så det vet jag inget om, säger Dennis Melander som för övrigt missar TFF:s nästa match då han drog på sig sin tredje varning och därmed är avstängd mot Elfsborg borta på måndag.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons