Nyheter

TFF vann på jubileumsdagen

Före avspark hyllades TFF:s hjältar från 1984 och 1994. Efter slutsignalen fick TFF:s lag 2014 stående ovationer för segern mot Oddevold med 2–1 (1–0).
Nyheter • Publicerad 27 september 2014
Zoran Jovanovic gjorde ledningsmålet.
Zoran Jovanovic gjorde ledningsmålet.Foto:

27 september är en bra dag för TFF. Det var i dag 20 år sedan klubben slog ut Blackburn ur Uefacupen. Bragdlaget var på plats på Vångavallen och mottog hyllningarna från de 688 i publiken.

Datumet blev ännu mer lyckat då TFF tog en väldigt viktig seger mot tabellfyran Oddevold i dag i jakten på nytt kontrakt i division ett.

TFF fick en perfekt start då Zoran Jovanovic gjorde mål redan efter två minuter. Anes Mravac slog en boll i djupet som nådde Jovanovic inne i straffområdet och han bara vrickade bollen åt sidan förbi David Stenman i gästernas mål.

– Vi fick ögonkontakt tidigt och det var en underbar boll från Anes, berättar målskytten som var pigg i matchen.

Alex Nilsson bröstade in 2–0 efter en timme när Jonathan Asp slog ett inlägg från vänsterkanten, efter att Furkan Motori spelat ut bollen till Asp.

TFF såg ut att gå mot en komfortabel seger men i den 72:a minuten blev det nerv i matchen.

Efter att ha hållit nollan i över 370 minuter överraskades Fredrik Persson av ett vänsterinlägg från Oddevolds Hampus Bohman. TFF:s målvakt missbedömde bollbanan helt och Oddevold reducerade.

– Det var ett misslyckat inlägg från honom. Jag tog två tre steg ut eftersom jag såg att han skulle slå ett inlägg, sedan hann jag inte hem, berättar Fredrik Persson, som spelade trots svåra bröstsmärtor.

Oddevold skapade tryck på ett par fasta situationer i slutet men TFF höll undan.

Segern var viktig då Oskarshamn, under strecket, skrällde hemma mot Örgryte och vann med 4–1.

– Kul att kunna bjuda på vinst i dag när de gamla spelarna var här, säger TFF-tränaren Jimmi Olsson.

– Till och med maestro Tom Prahl var nöjd, det får man vara nöjd med, ler tränarkollegan Hannu Sirviö.