Annons
Nyheter

TFF utklassat i förlängning

TFF kom till Södertälje Fotbollsarena för match mot Syrianska FC med ett i allra högsta grad reservbetonat manskap och även om TFF-ledningen försökte övertyga om att man verkligen ville vidare till den fjärde omgången i cupen, så har man svårt att riktigt tro dem.
Nyheter • Publicerad 25 april 2009

Visserligen 1–1 (1–1) vid full tid men nesliga 5–1 till superettanlaget efter ytterligare 2 x 15 minuter.

– Trodde ni verkligen ni skulle kunna besegra oss med det laget?

Annons

Ja, så sa Michael Mensah till Fredrik Fritz Persson efter matchen i Södertälje och så här säger Fritz om just Mensah:

– Han var riktigt pigg när han kom in och han har klart förbättrat sina fötter. Han gjorde dessutom två offsidemål, där åtminstone det ena var väldigt tveksamt .

Fritz gjorde sin första match för TFF i tävlingssammanhang sedan matchen mot Kalmar FF den 5 oktober men då handlade det endast om ett inhopp som ersättare åt skadade Marcus Sahlman de sista 14 minuterna. Dessförinnan handlade fjoråret endast om de två sommarmatcherna mot HBK.

– Jag var äldst i laget mot Syrianska och slår väl Yousef med några månader men när det gäller alla juniorerna som var med, så kämpade alla på bästa sätt. Det räckte dock inte långt mot ett så spelskickligt lag som Syrianska, fortsätter Fritz.

Beträffande den egna insatsen – som bland annat innebar fyra insläppta mål inom loppet av 15 förlängningsminuter – analyserar Fritz så här:

– Jag är ute och tar mycket inlägg och boxar även bort en del och jag känner mig inte ett dugg ringrostig och jag har ju stått i B-laget hela tiden. Det är väl bara det sista målet jag tar på mig men det var efter en olycklig touch på en av våra spelare som jag släppte en retur.

På den returen slog Suleyman Sleyman in 5–1 och då återstod en minut.

Alf Westerberg var ansvarig TFF-tränare med på resan till Södertälje och Alf säger så här:

– Efter 90 minuter hade vi anledning att känna oss stolta för Syrianska var ett väldigt spelskickligt lag. I förlängningen spelade säkert tröttheten in hos flera av våra unga spelare och samtliga mål var också då lite av karaktären ”skräpmål”.

Tyvärr verkar skadorna förfölja TFF till leda denna säsong och mot Syrianska tvingades Fredrik Jensen utgå.

Annons

– Det var efter en omställning och där det blev en knä-mot-knäsituation med Suleyman Sleyman som jag fick ont och i dag är knäet ganska svullet men vi får avvakta till måndagsträningen. Det var dock inte mitt tidigare skadade knä och jag är inte orolig över att det skulle vara något allvarligt, säger Fredrik ”dagen efter”.

Det enda TFF-målet slogs in av Paulino Lopes Tavares och det innebar kvittering till 1–1 i den 39:e minuten. Sedan hade samme Paulino även chansen att ge TFF ledningen, när han lite senare i matchen kom fram i ett halvt friläge men chansen missades och alltså 1–1 vid full tid.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons