Annons
Nyheter

TFF tog säsongens första seger

TFF tog sin första seger i årets superetta och den första i tävlingssammanhang sedan den 6 augusti ifjol. Räkna med att segersången ekade i omklädningsrummet.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2012
Foto: 
TFF besegrade Umeå med 4–2.
TFF besegrade Umeå med 4–2.Foto: 

– Så jäkla skönt, säger vänsterbacken Tobias Malm, som gjorde sitt första mål i TFF-dressen.

I gårdagens TA var lånet från MFF Tobias Malm självkritisk över sina egna insatser hittills under säsongen. Bland annat tyckte Tobias Malm att han kunde förbättra sitt offensiva spel.

Annons

I går, mot Umeå, revanscherade han sig med råge. Först låg han bakom 1–1-kvitteringen i den 18.e minuten och sedan spelade han snyggt fram Andreas Grahm till 3–1. Däremellan var han med uppe i flera farliga situationer.

– Jag kommer knappt ihåg målet, men jag spelar in bollen till Fredrik Jensen som sedan spelar snett bakåt. Då var det bara att trycka in bollen, berättar Malm.

– Vid 3–1 får jag ett snyggt pass från Zoran Jovanovic. Jag tar med bollen in i banan och spelar Grahm på djupet.

Han var nöjd med sin insats och segern.

– För mig var det absolut ett steg i rätt riktning. Segern ger arbetsro och självförtroende. Och för publiken måste det kännas bra att vi äntligen vinner.

Men de 1?235 i publiken som kom till Vångavallen fick uppleva en darrig start av TFF. Umeå tog också ledning med 1–0 efter 13 minuter.

– Vi går ut med en tung börda och den blir inte mindre av vår start och baklängesmålet. Vi spelade dock upp oss i mitten av första halvlek och fick press på Umeå, säger TFF-tränaren Alf Westerberg.

Presspelet var så lyckosamt att TFF kunde gå till pausvila med en 2–1-ledning. Detta efter att Fredrik Jensen rullat in en genial framspelning från Zoran Jovanovic.

– Andra halvlek börjar vi också lite ängsligt, vi är illa ute när de kommer till inlägg och crosspass. Fast vi hittar också in bakom deras backlinje flera gånger och borde stängt matchen tidigare.

3–1-målet signerades alltså av Malm och Grahm, men Umeå tilläts reducera till 3–2 i den 89.e minuten. 4–2 fastställde dock Mattias Adelstam på stopptid.

Annons

– Det var skönt att vi fick göra fyra spelmål och att alla våra anfallare gjorde mål. Vi har jobbat med att komma fram till lägen på träningarna och det gav resultat, säger en nöjd Westerberg.

– Härligt att äntligen få sjunga och vara glad i omklädningsrummet.

Alf Westerberg hade också synpunkter på Tobias Malms insats.

– Offensivt gör han en jättebra insats, men han behöver bli lite rejälare i försvarsspelet.

Det lyssnar säkert Tobias Malm på.

– Men jag kan också vara mycket offensivare. Du skulle sett när jag spelade juniorfotboll.

Det bådar gott mot BP på fredag. Värre är att Magnus Andersson fick sitt tredje gula kort och är avstängd. Av de skadade spelarna är det bara Tobias Mattsson som eventuellt kan spela.

Taner Caliskan
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons