Nyheter

TFF testar två till

Mathias Andersson, mittfältare från Torns IF, provtränar med TFF. Det gör även förre TFF-spelaren Robin Jacobsson.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2014

TFF fortsätter att testa spelare. Förra veckan, och fram till i måndags, tränade anfallaren Kalle Neale, med klubben. I går och i måndags fanns två nya ansikten med på träningen; Mathias Andersson, mittfältare i Torns IF, men som tidigare spelat i superettan med Landskrona Bois, samt den välbekante Robin Jacobsson, som även provspelade med TFF i vintras.

Mathias Andersson är 21 år men debuterade för Landskrona Bois i superettan redan som 17-åring 2010. Han har gjort 51 matcher för Landskrona i superettan, varav 14 förra året. Men han gick i vintras till Lundaklubben Torns IF, som spelar i division två. Andersson har även fyra juniorlandskamper på meritlistan.

– Det är fin vänsterspelare som är användbar både som back och som mittfältare, det syns att det finns kvalitéer i honom, säger TFF-tränaren Hannu Sirviö, om Andersson.

Robin Jacobsson, som är 24 år, kom till TFF som 18-åring 2008. Men det blev bara fyra allsvenska matcher med den blåa tröjan. 2011 lämnade han klubben för BW90, som han än i dag tillhör.

Jacobsson tränade med TFF i vintras och spelade även ett par träningsmatcher med laget, både som anfallare och mittfältare, men det blev inget kontrakt.

Jacobsson var anfallare när han var i TFF som ung men i BW90 har han mestadels varit mittfältare.

– Robin har en mångsidighet som gör att han nästan kan spela på alla positioner i stort sett, han är en mycket intressant spelare för oss, säger Hannu Sirviö.

Norgeproffset Kalle Neale, tränar inte med TFF längre. Men den 23-årige Helsingborgaren som sedan förra året spelat i det norska division ett-laget Valdres, imponerade på TFF-tränarna.

– Vi är inte i strid med att ta ett beslut avseende Kalle Neale men han är definitivt inte avskriven. Han visade intressanta kvalitéer. Men vi måste fundera i olika riktningar och se vad vi ska värva om vi nu ska göra det, säger Hannu Sirviö.

TFF har tidigare aviserat att man kommer att värva minst en spelare i sommar eftersom Freddy Borg lämnade laget för två veckor sedan då hans kontrakt gick ut.

Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.