Annons
Nyheter

TFF testar ny målvakt

Först kom Ibrahim Koroma. Nästa vecka kommer Mehdi Khalil. Snart kan ännu en spelare från Sierra Leone visa upp sig på Vångavallen.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2011

– Vi har en förhoppning att få hit några spelare, säger tränaren Tom Prahl.

TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson lämnade Sverige för att söka löften i Afrika. Nästa vecka kommer en afrikan och provtränar, en målvakt från – Köping.

Annons

– En ung kille som Lasse har fått tips om av Patrick Mörk som tagit hit många spelare från Sierra Leone, säger Tom Prahl.

Målvakten ifråga heter Mehdi Khalil, är 20 år och kom till division tre-laget Köping inför den här säsongen. Khalil, med erfarenhet från Sierra Leones juniorlandslag, har till och från tränat med AIK under våren.

Med tanke på att förstamålvakten Viktor Noring ständigt är proffsaktuell ligger det nära till hands att 194 centimeter långe Mehdi Khalil skulle vara en tänkbar ersättare.

– Det tvivlar jag på, säger Tom Prahl. Det är ingen värvning för nu, men han är så pass intressant att vi vill titta närmare på honom.

När Lasse Larsson kom hem från helgens scoutingresa i Sierra Leone som spelaragenten Patrick Mörk arrangerade, rapporterade han om en yttermittfältare. Tom Prahl ser gärna honom på Vångavallen.

– Det är en kantspelare som är intressant. Om vi kan värva honom beror på när han kan komma hit, men förhoppningen är att vi kan titta på några spelare.

Tom Prahl rapporterar annars om en bra träningsvecka efter semestern. Han har en nöt att knäcka i och med att Marcus Pode skadade knät i cupmatchen strax före vilan och är troligen inte tillbaka förrän i augusti.

Alternativen är att ta in en spelare som ersätter Pode rakt av eller att ändra spelsystem och ha två renodlade forwards.

– Vi får testa oss fram hur vi ska lösa det. Vi har Kristian Haynes, Magnus Andersson eller Thiago att sätta in i Podes roll. Vi kan också spela med två forwards. Vi får se vilken lösning vi väljer men oavsett behöver vi kontinuitet i vårt spel.

Är du rädd för att två renodlade forwards skulle förändra för mycket i ert spel?

– Nej, inte om de två där uppe åstadkommer lika mycket som Pode och (Fredrik) Jensen gör. Det gäller att hitta spelare som levererar, som det så modernt heter. Att få folk att prestera poäng, det är vad det handlar om. Jag vill vänta någon träning till om hur vi ska lösa det, men vi har en plan i säcken, säger Tom Prahl.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons