Annons
Nyheter

TFF testar ny anfallare

TFF har gjort 22 mål på 18 matcher i division ett. Nu testar klubben en ny anfallare. 20-årige Sadmir Zekovic kommer att träna med laget veckan ut. Spelaren har senast tillhört isländska Fylkir Reykjavik men är nu klubblös.
Nyheter • Publicerad 12 september 2014
Hannu Sirviö.
Hannu Sirviö.Foto: 

Samir Zekovic är fostrad i Malmö FF, har spelat i LB07 och gick som 18-åring till italienska Catania där konkurrensen var för tuff för att få återkommande speltid.

Under 2014 har han även provtränat med IFK Värnamo och Falkenbergs FF.

Annons

– Vi har referenser från Malmö FF. Det ska vara en stark spelare, 189 centimeter lång, duktig i boxen. Vi får se hur han passar in i vår miljö, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF.

Är det här ett tecken på att ni behöver värva en målskytt?

– Man ska inte se det så. Men vi har haft en skada på Alex Nilsson. Dessutom har Robin Jacobsson, som vi ju värvade som forward, varit bra i försvaret.

TFF:s klubbdirektör betonar att det rör sig mer om ett läge som uppstod än att TFF varit aktiva med värvarhåven.

Innan Sadmir Zekovic landar i TFF kan processen vara lång. Om TFF skulle gilla Zekovic och parterna kommer överens om ett kontrakt återstår det att få Zekovic spelklar.

– Vi måste söka dispens hos förbundet eftersom transferfönstret är stängt, säger Mattias Kronvall.

Zekovic kommer att träna med TFF veckan ut till att börja med. Det kan bli fler träningstillfällen.

– Det kom upp ett prospekt och nu testar vi honom, så får vi se. En målskytt är aldrig fel, säger Hannu Sirviö, tränare i TFF.

Med 22 mål på 18 matcher är det bara lagen på nedflyttningsplats, Qviding, Uddevalla och Oskarshamn som gjort mindre antal mål än TFF.

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons