Annons
Nyheter

TFF tappade 2-0-ledning

TFF var på väg mot sin tredje raka vinst. Men obesegrade serieledaren Öster vände 0–2 till 3–2 på Vångavallen, och TFF är kvar på kvalplats för att hänga kvar i superettan.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2012
Zoran Jovanovic deppar efter att TFF tappat 2–0 till 2–3 mot Öster.
Zoran Jovanovic deppar efter att TFF tappat 2–0 till 2–3 mot Öster.Foto: 

TFF var på väg att spräcka Östers förlustnolla i superettan. Men trots en ledning med 2–0 lyckades inte laget få med sig några välbehövliga poäng.

– Vi brukar växa i uppgång men idag blev effekten tvärtom, vi blev ängsliga trots 2–0. Det blir min uppgift att få upp oss på hästen igen, säger TFF-tränaren Anders Grimberg.

Annons

TFF kom till spel med två raka segrar och 9–3 i målskillnad på dessa matcher. Och det började bra även mot Öster.

I matchens sjunde minut fick Östers mittback Mario Vasilj hjärnsläpp och viftade bort bollen med handen innanför straffområdet. Zoran Jovanovic satte den efterföljande straffen distinkt till höger om Östers målvakt Alexander Nadj.

Växjölaget hade mest boll i början men TFF blev ibland farliga i sina omställningar. Magnus Andersson sköt tätt utanför i den 28:e minuten efter en lyckad omställning, och fem minuter senare fick han ett nytt läge utanför straffområdet. Då tog han till sin vänster och det gick bättre. 2–0 efter ett distinkt skott strax utanför straffområdet.

Trots 2–0 och självförtroende efter två raka segrar var TFF ängsliga i sitt spel.

– 1–2-målet före paus betydde mycket, men det kändes lite spänt även när vi ledde med 2–0. Öster broderade sig fram och bet sig fast på vår planhalva. Vi fick inte stopp på deras kantspel och vi blev bortspelade lite för enkelt ibland, anser Anders Grimberg.

Det psykologiskt viktiga 2–1-målet gjorde Johan Persson efter att Alexander Henningsson, från en position inne i straffområdet, spelat bak bollen till mittfältaren som sköt in bollen utanför straffområdet.

– Nyckeln är att vi får 1–2 innan paus. Vi var mycket positivare i halvtid tack vare det, säger Östers tränare Roar Hansen.

TFF hade en bra period i början av andra halvlek där både Zoran Jovanovic (skott i burgaveln) och Ibrahim Koroma (nick över) tog sig in i straffområdet. Då kom 2–2 i den 58:e minuten när Denis Velic nickade in bollen.

Efter det ägde Öster matchen.

– Vi blev för stillastående och springer inte tillräckligt mycket. Östers spelare hade fyra fem alternativ hela tiden när de hade bollen, vi oftast bara ett, konstaterar Grimberg.

Annons

Fem minuter före full tid sköt Denis Velic in segermålet efter att han fått gott om tid på sig precis utanför straffområdet.

– Vi gör en dålig fotbollsmatch. Vi blev långa som bara den om jag ska uttrycka mig milt. Vi var tekniskt dåliga, vi hade ett dåligt passningsspel och ett dåligt mottagningsspel, säger en besviken Anders Grimberg.

– Vi måste spela lite coolare fotboll, ha fler passningsalternativ. Samtidigt gör Öster oss dåliga, berömmer Grimberg serieledaren från Växjö som inte förlorat en enda av de 18 matcherna i superettan och är på god väg mot allsvenskan.

För TFF går kampen om överlevnad i superettan vidare.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons