Nyheter

TFF slutförhandlar med Fulham

Det mesta talar för att Viktor Noring är förlorad. Stefan Nilsson är beredd att slutföra förhandlingarna med Fulham i veckan.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2011
Viktor Noring.
Viktor Noring.Foto: Andreas Hillergren

– Förhandlingar pågår. Vi har direktkontakt med Fulham, men om det blir något återstår att se. Vi ligger en bit ifrån varandra, säger Stefan Nilsson, vice ordförande och fotbollsansvarig i TFF.

Vilka summor som diskuteras för den nu A-landslagsmeriterade målvakten vill inte Stefan Nilsson säga.

– Det finns siffror utväxlade mellan oss. Men vi får se om vi kommer i mål med det här. Det är tre parter som ska bli nöjda.

Hinner ni göra klart det här?

– Ja ska det bli något nu så måste vi bli överens i veckan. Jag har avsatt tid för det här. Det finns en vilja att lösa det här och Viktor är ju redan läkarundersökt av Fulham så det är avklarat.

Transferfönstret för internationella övergångar stänger nästa måndag. Viktor Noring sa så sent som förra veckan till TA-sporten att han gärna nappar om TFF och Fulham kommer överens.

– Det börjar bli dags att ta nästa steg.

– Jag har ändå spelat två säsonger i allsvenskan och man vill alltid utvecklas som spelare. Visst kan jag utvecklas mer hemma, men spelar man i engelska eller italienska ligan tror jag det går snabbare.

Om Noring säljs i januari kommer TFF av allt att döma att leta ersättare.

– Det kommer bli en hektisk tid framöver.

Förutom Viktor Noring kan en annan TFF-målvakt lämna klubben. Filip Nilsson,17, tränar i veckan med Glasgow Rangers.

– Glasgow har lagt upp en vettig plan för Filip, säger Stefan Nilsson.

Fredrik Hedenskog
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.