Nyheter

TFF slog Falkenberg

Två mål inom loppet av 79 sekunder i första halvlek. Två matchavgörande räddningar av Fredrik Persson i slutskedet. TFF fick Falkenberg på fall efter seger med 3–1 (2–1) och har nu ett järngrepp om en kvalplats med två omgångar kvar.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2012
Foto: 
Thiago Pinto Borges firar 2–0-målet.
Thiago Pinto Borges firar 2–0-målet.Foto: 

TFF tog den trepoängare laget så väl behövde och har nu fyra poäng ner till Värnamo på andra sidan nedflyttningsstrecket.

De största segerorganisatörerna fanns längst fram och längst bak – forwarden Fredrik Jensen och målvakten Fredrik Persson.

– Alla segrar är jätteviktiga där vi ligger, sa Fredrik Jensen.

– Jävligt sköna räddningar, sa Fredrik Fritz Persson i sin andra match som TFF:s målvaktsetta.

Jensen gjorde 1–0 på ett drömmål i den 16:e minuten efter en höger yttersida i krysset. Detta sedan Zoran Jovanovic slått passningen och Jensen själv vunnit bollen på Falkenbergs planhalva.

– Det målet gör jag inte varje dag. Jag tror inte jag gör om det om jag får hundra försök, sa Fredrik Jensen om sitt sjätte mål för säsongen.

Minuten senare vann Jensen boll på motståndarnas planhalva igen. Det blev upprinnelsen till Kristian Haynes frispelning av Thiago Pinto Borges.

Brassen fick bollen i djupled, rundade Stojan Lukic och satte 2–0 i öppet mål.

Så långt var det öppen gata mot tre poäng. TFF imponerade under den första halvtimmen, laget uppträdde med pondus och vägvinnande passningsspel.

Med när laget drällde med bollen på mitten slog Falkenberg om snabbt. Och Stefan Rodevågs reducering kunde ha följts av en kvittering före paus när Ibrahim Koroma tog bollen med hand och Falkenberg fått straff.

Men Daniel Johansson sköt straffen i ribban.

– Det känns som att vi börjar få marginalerna med oss, det var likadant mot Landskrona, funderade Fredrik Jensen hoppfullt.

I andra halvlek var spelet förlagt till TFF:s planhalva. Falkenberg dominerade mot ett TFF som sjönk och sällan hade förmåga till något eget spel.

– Vi får det inte att stämma, de parkerar på vår planhalva. Men vi har jättebra försvar, åtta spelare på rätt sida hela tiden. Det är lite som det gamla TFF, med igelkottsförsvar, resonerade Fritz Persson.

De farliga Falkenbergschanser dröjde till slutminuterna, då Fritz fick briljera.

Först med en reflexräddning i krysset på Danny Erviks skott. Momentet senare med en parad nere vid stolproten efter Rodevågs avslut.

– Vi har marginalerna med oss, men vi ber inte om ursäkt, nu är det vår tur. Vi har haft dem så mycket emot oss hela året. Det här var också en skön replik gentemot Värnamo, sa Hannu Sirviö, TFF:s assisterande tränare på presskonferensen.

Taner Caliskan
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.