Annons
Nyheter

TFF sämre än 2007

TFF har tagit nio poäng på de inledande elva omgångarna. Det är två poäng färre än efter elva omgångar förra året. "Jag tycker ändå att vi är ett bättre lag i år", säger lagkaptenen Mattias Thylander.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2008

Då: tre segrar, två oavgjorda och sex förluster. I år: två vinster, tre oavgjorda och sex förluster.

Efter 1-3 mot HIF talade många om en ny hedersam förlust.

Annons

- Det känns som om vi slagit världsrekord i hedersamma förluster. Hedersamma förluster är ett jävla uttryck, jag hatar det, sa Mattias Thylander frustrerat.

Lagkaptenen hade liksom många andra hoppats på fler än nio poäng att ta med sig till EM-uppehållet.

- Svårt att säga vad det beror på. Vi får utvärdera, än så länge är det ingen kris.

Vad säger du om att ni tog fler poäng efter elva matcher förra året?

- Vi spelar en helt annan fotboll i år. I år har vi varit med spelmässigt i så gott som alla matcher. I fjol var vi inte med i många matcher och hade inget organiserat anfallsspel.

- Nu spelar vi ingen dödgrävarfotboll. Vi har en uttalad strategi om hur vi ska spela framåt. Det kommer att betala sig på sikt, förklarade Thylander.

Assisterande tränaren Alf Westerberg menade att det är hårt jobb och fokus på att undvika misstag som gäller framöver.

- Tittar man på delar av den här matchen, vissa delar av den mot AIK och mot Kalmar så kan det vara lätt att tänka att det kommer att lossna.

- Men man måste ändå komma i håg att det är oförmåga och ett antal misstag som gör att vi förlorar, påpekade Westerberg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons