Nyheter

TFF säkrade kontraktet

TFF kommer att spela allsvensk fotboll även 2011. På söndagen besegrades Djurgården med 3–1 (1–0) på Vångavallen efter två mål av Fredrik Jensen. Med tre omgångar kvar ligger TFF på nionde plats och har betryggande sju poäng ner till kvalstrecket
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2010
Fredrik Jensen och Andreas Druge omfamnar varandra efter lyckat samarbete.Foto: Andreas Hillergren

Det var en kollektiv lättnadens suck som hördes över Vångavallen när matchen blåstes av.

TFF hade klara 3–0 men ställde till det för sig sista tio minuterna när Djurgården först reducerade och sedan tilläts skapa en jättechans till ytterligare ett mål.

Målvakten Viktor Noring gjorde en storstilad räddning och som helhet vann TFF matchen rättvist.

Fredrik Jensen gjorde 1–0 i den 17:e minuten när han tunnlade in bollen bakom Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray.

Ett spelskickligt Djurgården var inte ofarligt, men TFF:s anfallsspel var rakare och vassare.

Marcus Pode pricksköt viktiga 2–0 i den 60:e minuten efter fint högerinlägg längs marken från Dennis Melander.

3–0 kom fyra minuter senare när Fredirk Jensen spelades fri av Andreas Drugge långt in i straffområdet och chippade över inbytte målvkaten Tommi Vaiho.

I och med segern befäster TFF sitt starka hemmafacit. Under de tre avslutande omgångarna kan laget rikta in sig på att få en så bra placering som möjligt då endast fyra poäng skiljer till femteplatsen.

"Vi vill under inga omständigheter spela för vår existens hemma mot Örebro", skrev tränaren Tom Prahl i programbladet.