Annons
Nyheter

TFF-Rasmus drar västerut

För ett och ett halvt år sedan platsade han inte i ett allsvenskt bottenlag. Nu är han A-landslagsman. "Det kan vända fort", säger Rasmus Bengtsson, 22.
Nyheter • Publicerad 16 december 2008
Rasmus Bengtsson. Arkivbild: TA
Rasmus Bengtsson. Arkivbild: TAFoto: 

TFF-backen har dragit söderut, till Kanarieöarna på semester. Om några veckor, när lagkamraterna sliter ont i blåsten i Anderslöv, drar Rasmus Bengtsson västerut. Till Los Angeles på januariturné med landslaget.- Jag log ganska mycket när Roland (Andersson) ringde och sa att jag var uttagen, berättar mittbacken i telefon från semesterön.- Han sa att jag förtjänade en plats efter en bra säsong i Trelleborg och i U21-landslaget.Tanken är att, precis som vanligt, göra sitt bästa.- Jag har inte tänkt på det innan, men nu hoppas jag få spela och A-landslaget är ju ett ännu bättre skyltfönster.Rasmus slog igenom förra hösten efter att han på sommaren återgått till sin gamla position i försvaret efter ett par år som forward.

Sedan dess har han visat sällsynt fin form och karriären pekade ännu mer uppåt efter debut i U21-landslaget där han snabbt spelade till sig en ordinarie plats.Nu ger Lars Lagerbäck och Roland Andersson Rasmus chansen i A-landslaget.På presskonferensen sa förbundskaptenerna att de i Rasmus och Mattias Bjärsmyr har två tunga innerbackar med tanke på deras meriter från U21, säger landslagets pressansvarige Thomas Saleteg.- Det handlar om spelare som långsiktigt kan bli aktuella för A-landslaget.Rasmus själv tror att tävlingsmatcher under Lars Lagerbäck ligger långt bort.Just nu i alla fall. Jag ska inte säga för mycket, men det är inget jag tänker på.TFF-tränaren Tom Prahl gläds naturligtvis åt uttagningen av mittbacken.- Jätteroligt för Rasmus och för oss. Han har haft sådan utveckling att det var på sin plats att han blev uttagen. Det visar också att vi som klubb kan hävda oss i de här sammanhangen och jag hoppas fler kan följa.Hur bra kan Rasmus bli?Jag tror han kan bli väldigt bra. Hans duellkraft är lite tam för internationell fotboll, men han har ju tagit stora steg på ett och ett halvt år. Han har tagit fotbollen mer på allvar, har insett att han besitter en stor talang, säger Tom Prahl.

När det gäller framtiden och TFF så pågår inga förhandlingar varken med eller om Rasmus Bengtsson, uppger klubbledningen. - Som tränare vill jag behålla de bästa spelarna. Samtidigt finns det ett pris för allting, säger Prahl.Rasmus Bengtsson, vars kontrakt går ut efter nästa säsong, ligger lågt.- Inget är bestämt. Vi får se vad som händer när jag kommer hem. Jag har försökt koppla bort det här nere, men det har varit svårt.Det enda som är bestämt är att Rasmus Bengtsson drar västerut i blågul tjänst i januari.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons