Annons
Nyheter

TFF rannsakar sig själva efter ny korsbandsskada

Mattias Nylunds främre korsband är av. Nu startar TFF en analysgrupp för att få klarhet i klubbens höga andel knäskador. ”Vi får börja rannsaka oss själva och se om vi gör något fel”, säger TFF–läkaren Peter Malmgren.
Nyheter • Publicerad 21 april 2009

Mattias Nylund är den fjärde spelaren i TFF att drabbas av en korsbandsskada på kort tid. Beskedet kom i går men TFF:s vänsterback har misstänkt det värsta sedan han fick lämna matchen mot Gais förra veckan.

– Jag var ganska förberedd på det och kände igen det sen min förra korsbandsskada så det kom inte som någon större chock. Men det är klart det är jobbigt att få svart på vitt, säger Nylund.

Annons

Att ytterligare en TFF-spelare drabbas av en knäskada bekymrar TFF:s läkarteam.

– Tittar man på statistiken i utländska klubbar så har de en korsbandskada på 25 spelare per säsong. Vi har i snitt haft tre på 25 spelare per säsong sedan jag kom hit för fyra år sedan. Jag vet inte om vi har fel träning eller brist på något i träningen men något gör vi annorlunda, säger Peter Malmgren.

TFF:s läkare har ingen aning om var de ska börja leta för att hitta anledningen till de många knäskadorna. Men att de ska börja leta råder det ingen tvekan om.

– Nu får vi tänka igenom vad vi gör annorlunda än andra klubbar och så får vi höra oss för bland de andra allsvenska klubbarna för att se vad det kan vara som skiljer, säger Malmgren.

Klubbens sjukgymnast Peter Andersson kommer att ingå i den analysgrupp som skapats och även han ställer sig kritisk till de många korsbandsskadorna.

– Jag vill inte föregripa analysen men vi kommer att sätta oss ner med läkare och teamet och se om vi kan hitta en gemensam nämnare. Vi hade en dialog redan i dag (läs i går) med ortoped och lagledare men vi får sätta oss ner och titta på det ordentligt för att se om vi kan göra något annorlunda eller om det bara är djävulen som skrattar åt oss.  

Mattias Nylund vill inte spekulera i vad truppens korsbandsskador beror på men han ställer sig positiv till den analys som ska göras.

– Det låter väl klokt att man tittar på det men jag är nog fel kille att uttala mig mer angående det, säger Nylund.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons