Nyheter

TFF på nedflyttningsplats

Förlust med 0–1 borta mot Oskarshamn innebär att TFF nu är på nedflyttningsplats i division ett södra.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2014

Seger hade inneburit att TFF skaffat sig ett försprång på fem poäng till Oskarshamn närmast under dem, som var på nedflyttningsplats inför matchen. 0–1 innebär istället att lagen byter plats i tabellen och att TFF nu är under strecket.

Matchens enda mål kom på straff, i den 54:e minuten. Martin Overgaard fällde Christopher Christensson och Joakim Lengyel gjorde mål på straffen, även om Fredrik Persson fick fingrarna på bollen innan den gick in i nätet.

– En direkt felaktig straff tycker vi. Martin bryter och spelaren faller in i honom. Lite typiskt att en sådan här match ska avgöras på något sådant, säger TFF-tränaren Hannu Sirviö.

Joonas Tamm hade två bra nicklägen i första halvlek. En gick tätt utanför, den andra gjorde Oskarshamns målvakt Bill Halvorsen en bra räddning på.

I andra halvlek jagade TFF en kvittering men hade svårt att skapa tryck.

– Vi var inte tillräckligt skarpa och inte tillräckligt noggranna i vårt passningsspel. Andra halvlek är tyvärr en av de sämre vi spelat i år, säger Hannu Sirviö.

TFF saknade fem startspelare, Patrik Åström, Zoran Jovanovic, Magnus Andersson, Alex Nilsson och Mathias Andersson. Dessutom var inte heller Dawda Ngum tillgänglig.

– Det är klart att det märks att vi har så många spelare borta. Det är viktigt att vi får tillbaka dem snart, säger Sirviö.

TFF har nio matcher på sig att ta sig över nedflyttningsstrecket.

– Vi inser allvaret. Varje träning är viktig nu, konstaterar TFF-tränaren.