Annons
Nyheter

TFF på efterkälken på Strömvallen

Trelleborg spräckte den fem halvlekar långa måltorkan. Men all ommöblering på högerkanten blev ändå för mycket.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2009
Foto: 
Zoran Jovanovic i kamp med Gefles Jonas Lantto.
Zoran Jovanovic i kamp med Gefles Jonas Lantto.Foto: 
Joakim Nilsson hade full sjå med att hänga med Gefles Alexander Gerndt.
Joakim Nilsson hade full sjå med att hänga med Gefles Alexander Gerndt.Foto: 
TFF:are på efterkälken. Jonas Lantto är steget före Joakim Nilsson.
TFF:are på efterkälken. Jonas Lantto är steget före Joakim Nilsson.Foto: 

GÄVLE. Det slutade med 2–1 (1–0) för Gefle och en avstängd Joakim Nilsson.

Nästan en hel elva borta på grund av skador och avstängningar det är klart att sådant måste märkas.

Annons

Men Trelleborg kom ändå till Gävle med förhoppning om poäng och tränaren Tom Prahl underkände särskilt den första halvleken, utan att för den skull skylla på förutsättningarna i truppen.

– Visst har vi tvingats byta mycket folk, vilket gör sitt till. Men vi ska ändå inte behöva göra en så tam första som vi gör, sa Prahl, som använde Joakim Nilsson som högerback och Zoran Jovanovic där framför.

Men Prahl ville inte säga något illa om spelarna som spelade på ovana positioner

– Jag tycker dom höll ungefär samma standard som de övriga i laget. Och Jocke Nilsson slog ett fint inlägg vid vårt mål.

Förvisso sant, men defensivt hade inte Nilsson det lätt och hamnade oftast fel. Ett sorglöst spelande Gefle utnyttjade det, öste från början på med bollar bakom Trelleborgs backlinje där framför allt Alexander Gerndt hela tiden fanns som mottagare.

Det var också Gerndt som gav hemmalaget greppet målmässigt genom sitt första allsvenska mål någonsin efter en knapp kvart. Han lyfte bollen över Viktor Noring i friläge.

– Vi avslutar inte våra anfall och Gefle får kontra på oss, sa Prahl.

Joakim Nilsson hade också oturen att få möta en Jonas Lantto i höstform, Gefles vänsterytter var helt enkelt alltför kvick i ben och tanke.

Anfallet bakom 2–0-målet var snabbt, snyggt och avslöjade skoningslöst bristerna i Trelleborgs försvarsuppställning.

Men när även Gefle tvingades till en ändring i backlinjen, mittbacken Omar Jawo nickade tidigt i andra halvlek ihop med Joakim Sjöhage och byttes ut mot Johannes Ericsson, ljusnade det för Trelleborg.

Annons

Inlägget till Sjöhages 2–1-reducering var, mycket riktigt, väl avvägt och nicken distinkt. Då återstod 20 minuter och Peter Abelsson skickades upp i anfallet för att skapa ytterligare tryck.

– Men nån riktigt het kvitteringschans lyckades vi aldrig skapa, konstaterade Tom Prahl, som ändå kallade spelet efter paus ”anständigt”.

På onsdag har Trelleborg möjlighet att aktivt påverka bottenstriden då Hammarby kommer till Vångavallen. Då är Joakim Nilsson avstängd på grund av ett gult kort, hans tredje varning.

– Men vi får tillbaka Dennis Melander och Yousef Fakhro. Kanske är även Fredrik Jensen tillgänglig, sa Tom Prahl.

Gustav Svensson
Magnus Hägerborn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons