Nyheter

TFF och kommunen positiva

Både Trelleborgs FF och kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) är glada över NCC:s initiativ.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2009

- Det här projektet är ett måste för Trelleborgs framtid, säger Per-Anders Abrahamsson, ordförande i Trelleborgs FF.

Det var TFF som lanserade idén med ett kombinerat köpcentrum och arenabygge i den västra utkanten av staden. Fotbollslaget behöver en nya arena, med tanke på de ökade krav som ställs på säkerhet och tillgänglighet. Och för att göra området levande bör man även satsa på handel, konferens- och restaurangverksamhet, menar Abrahamsson.

- Det blir ett Svågertorp i miniatyr. Och det kommer inte att konkurrera med detaljhandeln i stan, snarare utveckla den, menar Per-Anders Abrahamsson.

Men ett arenabygge kostar pengar, och varken TFF eller Trelleborgs kommun kan hosta upp de pengar som behövs.

- Vi tänker oss en lösning som i Kalmar, där något företag bygger och äger arenan, och så hyr vi och andra föreningar in sig, säger Abrahamsson.

Ulf Bingsgård ser projektet som Trelleborgs nya ansikte mot världen.

- Det är mycket positivt att NCC har tagit det här steget så att vi kan gå vidare och utveckla kommunen ytterligare, säger han.

Ulf Bingsgård tror att det finns utrymme för ett köpcentrum i väster, och han tror inte heller att det kommer att konkurrera ut handeln i stan.

- I dag är det många som åker till Malmö och handlar. Nu kan vi behålla dem i Trelleborg i stället, säger han.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.