Annons
Nyheter

TFF nere i botten igen

TFF:s måltorka borta mot AIK fortsätter. För sjätte gången i rad lämnade laget Råsunda mållöst. Lägg därtill en 0–1-förlust och sist i allsvenskan.
Nyheter • Publicerad 9 maj 2010
Miran Burgic och AIK klev förbi TFF. Ett mål räckte till seger och Joakim Nilssons lag är nu sist i serien igen.
Miran Burgic och AIK klev förbi TFF. Ett mål räckte till seger och Joakim Nilssons lag är nu sist i serien igen.Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

TFF-tränaren Tom Prahl har mått bättre.

– Vårt problem är att vi inte har kvalitet i sista tredjedelen, summerade han besviket.

Annons

Inför bottenmatchen mot AIK på Råsunda var TFF:arna överens om att den stora chansen att slå AIK på bortaplan var kommen. 92 minuter senare lämnade TFF-spelarna planen med sänkta huvuden. 0–1 inför 8 659 åskådare på nationalarenan var en besvikelse.

– Det biter inte riktigt för oss. Vi är nog rätt så trötta efter alla matcher, suckade Tom Prahl.

Spelmässigt var TFF nog så bra som AIK. Därför kändes det säkert extra tungt när Flavio rundade en utrusande Viktor Noring och satte dit 10 i den 34:e minuten. Viktor Lundberg sköt ett skott från distans som träffade Kristian Haynes och plötsligt låg bollen vid Flavios fötter.

– Haynes försöker blocka och sedan får bollen konstig skruv och bara stannar upp. Jag får en touch på hälen, tappar fästet och han (Flavio) kan runda mig. Surt, konstaterade TFF-målvakten Viktor Noring.

Tom Prahl valde att spela med Magnus Andersson på vänstermittfältet från start, trots att han drabbats av magsjuka under lördagskvällen. Andersson orkade en halvlek innan Fisnik Shala byttes in.

– Jag tycker inte att det var en chansning, Magnus gör en jättetapper insats i 45 minuter, sa Tom Prahl.

När Thommie Persson dessutom tvingats utgå efter bara 14 minuter, fick Tom Prahl åter igen ändra om i positionerna. Ändå kunde TFF stå upp bra mot de regerande svenska mästarna matchen igenom. TFF vann till och med bollinnehavet, men de riktigt farliga chanserna uteblev. Pigge Mattias Adelstam var kanske närmast när han avlossade vänsterbössan redan efter sex minuter.

– Mittbacken halkade så jag hade kunnat gå hela vägen. Men det blev ett skott utanför istället. Jag tycker ändå att vi skapar chanser, men det fattas lite självförtroende. Vi har lite oflyt tycker jag, sa Adelstam.

Handlar det inte om oskärpa?

– Nej, det tycker jag inte. Vi sätter in rätt bollar, men det där rätta stimmet saknas. Det gäller att pusha på varandra nu, det är absolut ingen kris i klubben.

Annons

Men tabelläget ljuger inte. Den sista kvarten försökte TFF att pressa på och lyckades också vaska fram lite halvchanser på Jonatan Asps fina inlägg, men förlusten var ofrånkomlig och läget är nu prekärt. TFF ligger sist i allsvenskan.

– Vi visste att det här var vår chans att vinna på Råsunda, så det är klart att det känns surt. Jag tycker att vi gör en ganska bra match, men det är inget snack om att vi har problem med att skapa lägen, sa Tom Prahl.

Vad tar du med dig till mötet mot Örebro på måndag?

– En bra arbetsmoral och ett rätt så bra passningsspel. Eller nej, egentligen tar jag inte med mig någonting, vi förlorar och det är mest besvikelse nu, avslutade en bedrövad Tom Prahl från Råsundas innandömen.

Martin Falkenby
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons