Annons
Nyheter

TFF minuter från seger

Trelleborgs FF fick nöja sig med en poäng i hemmamötet mot Varberg. Matchen slutade 2–2 (1–0).
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2012
Foto: 
Foto: 
Foto: 

En utvisning och en uppvisning att missa helt klara målchanser gjorde att TFF endast nådde oavgjort mot bottenkollegan Varberg.

– Jag är besviken. Vi har ett par öppna målchanser utan att få vinna, säger TFF-tränaren Anders Grimberg.

Annons

TFF borde punkterat bottenmötet redan i första halvlek. Man spelade fyndigt och fann ytorna framför Varbergs tröga mittbackar.

– Vi visste att Jensen skulle vara farlig, att Haynes skulle styra spelet och att brassen var smart, men vi fick inte stopp på dem. Vi kunde legat under med ett par mål till efter första halvlek, erkände Varbergs tränare Halda Kabil frankt.

Och det är väl detta som Grimberg och hans TFF-manskap får ta med sig i den bittra bottenstriden.

– Vi har haft svårt med passningsspelet ett par matcher nu, men i dag hade vi spets, tajming, bra instick och bra djupledsspel. I dag satt allt det, men vi borde gjort fler mål, suckade Grimberg.

Han syftar på fem klara lägen som Fredrik Jensen (se sidoartikel) hade. Dessutom hade TFF ytterligare en fet chans som Thiago missade.

TFF lyckades dock göra 1–0 i 16:e minuten av ”förste målsumpare Jensen”. Centertanken sprintade enkelt förbi Varbergs backar och satte bollen säkert i målvaktens högra hörn.

– Det var viktigt att vi fick igång vårt djupledsspel igen. Tidigare har vi varit fantasilösa framåt, sa Jensen, som trots missarna visade prov på ständig rörlighet, snabbhet och stort mod i duellspelet.

Det roliga tog dock slut när Magnus Andersson drog på sig en utvisning i 40.e minuten.

– I första halvlek spelar vi bra fotboll. Vi ändrade till 4–2–3–1 istället för 4–4–2 och det blev bra. Efter utvisning hade Varberg mycket boll, men de första 20 minuterna av andra halvlek spelar vi ett bra försvarsspel med en man mindre, analyserade Grimberg.

Varberg kvitterade till 1–1 i den 72:a minuten genom pigge Gabriel Altemark Vanneryr. Målet kom sig av ett slarvigt uppspel av TFF:s Dennis Melander och ett svagt duellspel av Yousef Fakhro.

Annons

TFF replikerade bara två minuter efter då duktige Kristian Haynes snyggt hängde in en frispark till 2–1. Men mot slutet orkade man inte riktigt stå emot bortalagets anstormning. I den 88 minuten kvitterade därför Varberg. Efter lite flipperspel i TFF:s straffområde efter en hörna kunde Filip Svenberg turligt raka in bollen mellan Viktor Norings ben.

– Vi är ganska bra på fasta situationer och har några tunga spelare. Det var ett viktigt mål, sa förre TFF:aren Thommie Persson.

Han var glad över att vara tillbaka på Vångavallen.

– Det var kul och inspirerande och jag saknar en del av kompisarna. Vi gör dock ingen bra match. TFF har ju flera kvalificerade målchanser, speciellt i första halvlek.

Och det är det bestående intrycket. TFF missade för mycket och det kostade segern.

– Hade någon sagt före matchen att vi skulle få oavgjort med tio man på planen i 50 minuter hade jag tagit det, men som det blev nu var vi värda en seger som vi såväl behöver, sa Grimberg.

– Ja, ni var värda segern, replikerade Varbergs tränare Halda Kabil.

– Men spelet såg förhoppningsfullt ut i en prekär situation. Det tar vi med oss. Vi lever fortfarande, sa Grimberg.

Nämnas ska att endast 1 145 åskådare kom till Vångavallen, en publikssiffra lika dålig som domaren Dragan Banjacs insats.

Taner Caliskan
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons