Annons
Nyheter

TFF måste öka poängsnittet

Ska TFF hänga kvar bör laget öka poängsnittet. Det visar historien. TA-sporten har tittat på hur många poäng som krävts de senaste åren för att klara sig kvar i division ett södra.– Hur det sett ut de senaste åren brukar vara en indikator, säger TFF-tränaren Hannu Sirviö.
Nyheter • Publicerad 6 september 2014
Foto: Foto: Sara Johari
Nio omgångar har Jonathan Asp, till vänster, och hans TFF på sig att lyfta från nedflyttningsplats och klara sig kvar i division ett södra.
Nio omgångar har Jonathan Asp, till vänster, och hans TFF på sig att lyfta från nedflyttningsplats och klara sig kvar i division ett södra.Foto: Foto: Sara Johari
Foto: Foto: Sara Johari
Foto: Foto: Sara Johari

Efter 17 omgångar ligger TFF på nedflyttningsplats. Laget har tagit 17 poäng, ett poäng i snitt per match. Fortsätter den trenden slutar laget på 26 poäng.

Bara en gång de senaste fem åren har den poängsumman räckt för att stanna kvar.

Annons

– Klart att det måste trilla in trepoängare nu. 26 poäng kan nog vara möjligt att klara sig på, säger Hannu Sirviö, som själv kollat de senaste årens bottenstrider.

– 30 poäng bör vi klara oss på. Det är 13 poäng till, fyra segrar och en oavgjord. Det är inget mission impossible vi har framför oss. Men tio poäng till, dit måste vi nog minst nå, säger tränaren.

Enligt historien behöver i alla fall TFF ta elva till fjorton poäng till på de resterande nio matcherna för att stanna kvar.

– Fjorton poäng på nio matcher är svårt men inte omöjligt, säger försvararen Anes Mravac.

– Jag tror nog att det kanske kan räcka med färre poäng i år för att stanna kvar. Serien är väldigt jämn. Personligen funderar jag över att vi nog behöver tre segrar och två oavgjorda, minst, för att stanna kvar, tror Mravac.

– Vi har tuffa matcher kvar, Utsikten, Lund och Örgryte borta, bland annat, konstaterar han samtidigt.

På söndag väntar Qviding på Vångavallen. TFF passerar Göteborgslaget vid vinst. Vid förlust är Qviding sex poäng före med åtta omgångar kvar.

– Det har funkat bra defensivt i de senaste matcherna. Vi har ju släppt in tredje minst mål i serien. Men vi måste få till det offensivt också, säger Anes Mravac.

Han trivs med en trebackslinje i TFF:s nya spelsätt, 3-5-2.

– Man får lite mer boll nu och får sköta lite mer uppspel, det är väl största skillnaden, men det är bara roligt, säger försvararen.

Annons

Har ni tränat på det offensiva spelet i veckan?

– Vi har tränat tillräckligt på det vi ska kunna. Nu på slutet av säsongen handlar det om hjärta och det mentala, konstaterar Anes Mravac.

Maria Sällberg
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons