Annons
Nyheter

TFF lånar ut två anfallare

För att anfallarna Nichlas Schön och Fisnik Shala ska få mer speltid lånar TFF ut spelarna till division 2-laget Höllvikens Gif.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2011
Foto: Leif Å Andersson

– Jag behöver spela fler matcher och därför passar det mig bra med en utlåning, säger Nichlas Schön.

Det handlar om två korttidsutlåningar vilket är möjligt att göra med spelare det år de fyller 22 år eller är yngre.

Annons

Avtalet innebär att 20-årige Nichlas Schön och 22-årige Fisnik Shala kommer att spela matcher med Höllviken när de inte är uttagna till TFF:s A-lagsmatcher. Men de tränar med TFF som vanligt och fortsätter att spela även i B-laget.

– De behöver spela fler matcher, och Höllviken behövde spelare, samtidigt är det lagom avstånd för att de ska kunna fortsätta träna med oss, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

– Det är lång tid mellan U21-matcherna ibland och det är även hög konkurrens om platserna i vårt B-lag. Det bästa sättet att utvecklas på är att spela fler matcher, säger Nichlas Schön som spelade för Höllviken i lördags liksom Fisnik Shala.

Schön fick bra start då han gjorde mål efter en halvtimme i lördagens match mot Sölvesborg, men trots en 2–0-ledning blev det ändå förlust med 2–3 efter att Sölvesborg avgjort i slutminuten. Fisnik Shala spelade fram till båda Höllvikens mål.

– Det var helt okej tempo, men det är slarvigare passningsspel jämfört med U21-matcherna. Men det var skönt att få göra mål, det stärker självförtroendet, säger Nichlas Schön som kom till TFF från division 3-laget Svedala inför denna säsong.

– Jag har inte vant kroppen riktigt ännu till det hårda träningsschemat, det tar tid. Jag behöver bättre kondition och klara av ett snabbare passningsspel. Det är viktigt att det är bra kvalité på passningsspelet, ett felpass i allsvenskan kan innebära ett mål bakåt, säger Schön som skrev på ett treårskontrakt i vintras.

För Fisnik Shala är situationen annorlunda. Den skadedrabbade anfallarens kontrakt går ut efter denna säsong.

– Jag behöver spela fler matcher och komma i matchform. Jag har knappt spelat några matcher det senaste året på grund av skada. Nästa B-lagsmatch är inte förrän 28:e juni så detta är ett bra sätt för mig att få spela lite fler matcher, säger Fisnik Shala, som vill visa vad han går för innan kontraktet går ut.

– Det viktigaste för mig nu är att komma i form. Sedan får vi se vad det här leder till.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons