Annons
Nyheter

TFF kryssade i Malmö

Två debutanter, två stolpskott och två storspelande trelleborgare. TFF gjorde minst sagt avtryck på Malmö FF:s nya stadion. Inför drygt 20 000 åskådare kämpade TFF till sig en poäng. ”Vi har ett stort hjärta och spelar bra med de resurserna vi har”, säger målskytten Kristian Haynes.
Nyheter • Publicerad 19 april 2009
Foto: Christer Berg
Foto: Christer BergFoto: 

Redan i den tredje matchminuten slog TFF till mot MFF. Kristian Haynes, som för dagen spelade på det centrala mittfältet, drog iväg ett skott på chans. Efter mycket turbulens framför målet studsade bollen i mål via både motspelare och Jonas Sandqvists vänstra stolpe.

– Det var skitroligt att få ett mål så tidigt i matchen och det taggade nog publiken också, säger Kristian Haynes.

Annons

Tillsammans med Andreas Drugge fick han styra och ställa på TFF:s mittfält. De båda plockade bort MFF-dirigenten Labinot "Labbe" Harbuzi och dominerade stort under första halvlek.

– De har mycket rutin och bra passningsspel i första, säger Tom Prahl.

Haynes var lite skeptisk inför positionsskiftet innan matchen men när han efteråt fick chans att analysera sin insats var det endast positiva tongångar.

– Det var lite tveksamt innan. Jag tänkte, kan jag verkligen lira där inne, men vi hjälptes åt att ta bort "Labbe". Jag och Drugge är bra kompisar vid sidan om så det kanske hjälpte oss på planen också, säger Haynes och fortsätter:

– Jag har inte känt mig 100 procent i de andra matcherna men i dag kändes det riktigt bra. Så här skulle jag vilja känna varje match.

Tillsammans med Kristian Haynes var Dennis Melander ett positivt utropstecken i TFF. Han kämpade och slet på sin högerkant och gjorde ett bra jobb mot MFF:s snabbe ytter Daniel Larsson.

– Det är alltid roligt att möta bra spelare men han kom inte runt något. Jag tyckte vi löste det bra i backlinjen, säger Melander.

Med två minuter kvar av första halvlek hade Melander även chans att göra mål för TFF. Han fick till ett hårt pressat skott som träffade Sandqvists högra stolpe.

– Fy fan, det var längesen jag var så nära att göra mål. Målvakterna har nog inte direkt varit rädda för mig innan. Det hade varit hyfsat att göra 2-0 där. Jag kommer nog att gräma mig lite grann över det, kommenterar Melander.

Istället för en betryggande 2-0 ledning blev det istället MFF:s Daniel Larsson som träffade rätt och kunde göra 1-1 i den sista spelminuten i den första halvleken.

Annons

Målet kom snöpligt efter att Mattias Thylander från liggande position klackat fram bollen till sin motspelare.

– Först går jag upp i en nickduell där våra armar hakar fast sen hakar våra ben fast och vi trillar båda två. Domaren blåser inte och det händer något konstigt vid mina ben. Bollen går helt sjukt osannolikt över mig i en båge till Daniel. Det är maximal otur men jag gjorde det inte direkt med flit, säger Mattias Thylander.

Daniel Larsson frispelades i stort sett av Mattias Thylander och kunde relativt enkelt göra 1-1 bakom en chanslös Viktor Noring.

– Vad är oddsen liksom, men så är det bollen gick lite deras väg, säger Thylander.

Första halvlek bjöd på stor underhållning och ett par fenomenala räddningar av Viktor Noring. Framför allt hans enhandsräddning på Guillermo Molins kanon i den 32:a matchminuten är värd att nämna. Andra halvlek bjöd på ett böljande spel och två allsvenska debutanter för TFF:s del. Zoran Jovanovic och Viktor Svensson.

Slutorden får dock en annan debutant. TFF-kaptenen Dennis Melander som spelade sitt första skånederby på malmöitisk planhalva.

– Inramningen var som en fotbollsmatch ska vara. Jag vill ge ett stort plus till arkitekterna och det var riktigt roligt att spela, säger han.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons