Annons
Nyheter

TFF kan köpa loss Dahlin

Lynmålvakten Eddie Gustafsson är blott reserv på hemmaplan till EM. Det innebär att Johan Dahlin kan stanna i TFF. Och klubben kan tänka sig att köpa loss 21-åringen. "Det verkar inte helt omöjligt", säger Lasse Larsson.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2008
Johan Dahlin. Bild: Malin Palm
Johan Dahlin. Bild: Malin PalmFoto: 

TFF:s klubbdirektör låter försiktigt positiv när det gäller möjligheterna att behålla Johan Dahlin (bilden), lånet från norska Lyn.

- Det kommer inte hända något förrän i morgon (läs i dag) då jag kommer ta kontakt med Lyn. Vi behåller gärna Johan på ett eller annat sätt. Antingen lånar vi honom eller så köper vi honom till ett vettigt pris. Johan själv vill gärna stanna kvar här, säger Lasse Larsson.

Annons

Hur långt skulle ett lån sträcka sig?

- Säsongen ut i så fall. Att bara låna honom i juli känns lite hattigt.

Och ett köp har diskuterats?

- Ja, det är en dialog som jag haft med hans agent, Martin Dahlin. Lyns första ståndpunkt var också att det skulle bli fråga om en transfer så det verkar inte helt omöjligt. Lyn har hittills inte visat sina kort.

- Blir inte Eddie uttagen till EM kan Johan vara kvar i Trelleborg tills den 1 augusti, sa klubbens sportdirektör Torgeir Bjarmann till Fotbolldirekt förra veckan.

- Eddies kontrakt med oss går ut i december och ett alternativ är att vi kanske säljer han i augusti och plockar hem Johan som förstemålvakt. Vi får som sagt fundera.

Huvudpersonen själv, Johan Dahlin, trivs utmärkt i Trelleborg.

- Men jag kan inte säga att jag hellre vill stanna här än återgå till Lyn. Jag ska prata med min agent först.

Hur ser du på att TFF vill köpa loss dig?

- Jag är öppen för alla förslag. Det är viktigt att få speltid, särskilt i den här åldern och jag trivs jättebra i Trelleborg, säger Johan Dahlin.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons