Annons
Nyheter

TFF inte med som klubb mot våld

Skånes elitklubbar går ihop i ett projekt för att förebygga rekryteringen av huligansupportrar. Men TFF är inte med.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2008

– Trelleborgs supportrar är inte aktiva i den våldsamma supporterkulturen, säger Per Solér, samordnare för projektet Fotbollsalliansen i Skåne.

Malmö FF, Helsingborgs IF och Landskrona Bois är de tre klubbar som ingår i projektet. Från april ska klubbarna ha var sin representant som ska arbeta utåtriktat och tillsammans med polis och socialtjänst.

Annons

Projektet finansieras genom medel från Allmänna arvsfonden. Per Solér öppnar för att TFF kan komma in i ett senare skede.

TFF:s supporterklubb har bra samverkan med TFF, polis och publikvärdar. Det hävdar Ulf Ekstrand, ordförande i True Blues.

– Det har aldrig varit ett tillbud med våra egna supportrar, vad jag vet, säger han.

TFF:s klubbdirektör kan inte heller se några oroande tendenser.

– Det är så få åskådare på matcherna. Skulle det dyka upp något tror jag att vi kan hantera det själva. Om några skulle ställa till med något blir de lätt identifierade, säger Lasse Larsson.

Niclas Sörenson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons