Annons
Nyheter

TFF helt utan chans

I första träningsmatchen höll TFF jämna steg med Odense. Mot Nordsjälland hade TFF inget att sätta emot. "Vi hann inte med helt enkelt", säger Alf Westerberg.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2009

Nordsjälland vann med 2-1 (2-0) efter danska mål av Bajram Fetai och Junior och reducering av Fredrik Jensen.

- Det var Drugge som spelade fram Jensen som tryckte in bollen till höger om målvakten (Nenad Novakovic). Det kändes bra att vi fick göra mål och att det var en forward som gjorde det. Det var ett bra mål också, säger Alf Westerberg.

Annons

Annars hade varken den assisterande tränaren eller någon annan i Trelleborg så mycket att glädjas åt.

I matchupptakten var TFF med och Kristian Haynes hade två lägen - nick och skott. Men sedan var det hemmalaget för hela slanten på konstgräset i Värlöse.

- Efter en kvart tappade vi ordentligt. Våra spelare hade det jobbigt mot bollskickliga danskar - vi hann inte med helt enkelt, säger Westerberg.

Dansk ledning med 2-0 efter första halvlek speglade chans- och spelbild. Säsongsdebuterande Fredrik Fritz Persson hade klarat av ett par svåra situationer innan det första målet kom och han hade inte mycket att göra åt varken Fetais eller Juniors avslut.

1-0 ett halvvolleyskott från åtta meter när det var rörigt framför mål.

2-0 en nick från sex meter sedan Junior oattackerat fått gå upp på farlig mark.

- Försvarsagerandet var svagt vid båda målen, tycker Alf Westerberg.

Andra halvlek beskriver han som "anständig". Ett par byten gav bättre positionsspel, men alltjämt stressigt agerande och laget kunde aldrig ta över spelmässigt.

- Men vi fick en bättre känsla ifrån den andra halvleken.

Noterbart är att Peter Abelsson gjorde dubbel comeback efter att han lämnade klubben 2004 och efter ett årslångt uppehåll på grund av skada. "Abel" var en ur en kvintett som trots allt svarade för gedigen insats. De övriga: Fritz Persson, Max Fuxberg, Thommie Persson och Rasmus Bengtsson.

Annons

Däremot hade Marcus Falk-Ohlander det tufft i sin debut.

- Han fick slita ont centralt, men nu är han igång. Han har gjort sina första 45 minuter för oss och bytet var bestämt på förhand.

Även Adriano Kalisiak och Marcus Pode fick debutera i och med inhoppen i andra halvlek.

Redan på tisdag väntar ny tuff motståndare i Elfsborg i Borås.

- Vi har en ganska tuff vecka, men har sagt att vi är ute efter att härda spelarna med matcher i högt tempo och hög intensitet. Det ska vi ha nytta av när vi väl är framme i april, säger Alf Westerberg.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons