Nyheter

TFF går på forwardsjakt

Efter en svag säsongsinledning med uddlös offensiv väljer TFF att gå på forwardsjakt. – I alla fall minst en spelare måste vi få in när transferfönstret öppnar, säger klubbens ordförande Per-Anders Abrahamsson.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2013
Anders Grimberg, tränare i TFF.
Anders Grimberg, tränare i TFF.Foto: 

Tio matcher in på division ett södra ligger TFF nio poäng från en kvalplats till superettan. Säsongen så här långt är en besvikelse för den forna elitklubben.

– Vi har svårt att göra mål och vi har svårt att täppa till bakåt. Matchen mot Lund ska vi bara vinna, där får vi inte tappa som vi gjorde. Samtidigt har vi en trupp som är nybildad och ett lag som inte är hundraprocentigt samspelt, säger Per-Anders Abrahamsson som nu har ambitionen att förstärka laget.

– Den diskussionen är redan uppe. Vi behöver spetsa truppen både framåt och bakåt, framförallt framåt. Vi behöver en boxspelare där framme.

På forwardssidan har TFF Fisnik Shala och Zoran Jovanovic långtidsskadade. Två spelare som man enligt Abrahamsson räknade med i startelvan.

Korttidskontraktet med Kevin Amuneke har inte slagit väl ut, och nigerianen har gjort sin sista match med TFF.

Tycker du att truppen har underpresterat, eller är laget inte bättre än så här?

– Jag tycker truppen är bättre än vi har presterat. Samtidigt är det ett nytt lag, och det måste få ta tid. De gånger vi har haft framgångar har vi haft en kontinuitet, och ett lag som spelat samman under långa perioder. Det viktiga nu är att vi blir stabilare, så att vi undviker de här dipparna som vi har haft.

Är det aktuellt att göra några förändringar på tränarsidan?

– Nej, det är inte aktuellt alls.

Abrahamssons budskap är tålamod, samtidigt som han påpekar att hemmamatchen mot Trollhättan på söndag är oerhört viktig.

– Mer eller mindre en måstematch för att vi inte ska hamna där nere, säger TFF:s ordförande.

Som TA-sporten tidigare rapporterat är forwarden Besnik Rustemaj, 19, på provträning med TFF.

Danske forwarden Mark Leth, 23, som tidigare spelat i Landskrona Bois, och mittfältaren Kasper Kristensen, 27, från FC Helsingör, är andra spelare som kopplats ihop med TFF.

TFF har också ambitionen att förlänga med Joakim Nilsson, mittfältaren vars kontrakt går ut den sista juli, så att han stannar resten av säsongen.

Vad tycker du? Gör TFF rätt som letar forwardsförstärkningar. Kommentera nedan.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.