Annons
Nyheter

TFF fruktar stort publiktapp

Kvällsmatcher på lördagar gillas inte av TFF. I klubben tror man på ett publikmässigt bortfall på sammanlaget ett par tusen åskådare över tre matcher.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2011

– Det innebär ekonomiska konsekvenser för oss, vi tappar pengar på det här, säger marknadschef Barbro Bengtsson.

Inte lördag hela veckan, men lördag hela sommaren lång. Det är vad TFF har att rätta sig efter vad gäller allsvenska matcher.

Annons

Av lagets tolv närmaste allsvenska matcher avgörs sju på lördagar.

Av sju hemmamatcher avgörs fyra på lördagar.

– Nu har vi sagt ifrån att vi inte kan ta en lördag till, säger Lasse Larsson, klubbdirektör i TFF.

Sommarens matcher mot Häcken, Kalmar och Gefle avgörs alla på lördagar klockan 18. Sämsta tänkbara tid enligt marknadschefen Barbro Bengtsson.

– Lördag är ingen optimal lösning och det oavsett tid. Näringslivet bjuder inte sina kunder på match klockan 18 en lördag, de vill helst ha vardagsmatcher. För den vanlige åskådaren kan en lördag klockan 14 vara okej, men lördagskvällen är helig bland många familjer, säger Barbro Bengtsson.

Att TFF skulle få problem att locka sponsorer framöver med tanke på att näringslivet inte kan utnyttja mer än två tredjedelar av hemmamatcherna för kundvård är inte Barbro Bengtsson orolig för.

– Det här kan bli något som vi får vänja oss vid att leva med. Människor har en förmåga att vänja sig vid förändringar. Och vem vet, vi har aldrig spelat klockan 18 en lördag, det kan bli en fullträff.

Hur har reaktionerna varit inför matchen mot Häcken på lördag?

– De har inte varit positiva, det är ingen bra tid, säger Barbro Bengtsson, som befarar ett stort publiktapp i lördagskvällsmatcherna mot Häcken, Kalmar och Gefle.

– 8 000 åskådare är vad vi normalt skulle få på de här tre matcherna. Nu är jag rädd att vi hamnar på runt 6 000. Tv-bolagen styr och vi är glada för att vi får ta del av de pengarna, men vi tappar i andra änden. Jag tycker synd om spelarna som så gärna vill spela inför mycket folk.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons