Annons
Nyheter

TFF förlorade mot Jönköping

TFF förlorade mot Jönköping Södra med 0-1.
Nyheter • Publicerad 22 april 2012
Foto: 
Foto: 

TFF fick inkassera andra raka förlusten i årets superetta. Jönköping Södra vann med 1–0 (1–0). Baklängesmålet kom redan efter 22 minuter. Gott om tid för TFF-arna att reparera skadan, men ett krampaktigt och tveksamt spel innebar fullt rättvis Jönköpingseger.

Gästerna var bättre än TFF.

Annons

– Vi har jobbat jättemycket med försvarsspelet och det var ju heller inte mycket TFF kom fram till i anfallsväg och visst betyder ”Kalle” (Karl Svensson) väldigt mycket, säger tränaren Mats Gren om Jönköpings bäste spelare.

Kalle Svensson blev också i allra högsta grad inblandad i den straffsituation som ledde fram till Jönköpings segermål.

Det hade gått 21 minuter när Jönköping fick en hörna från vänster. I virrvarret som uppstod framför TFF-målvakten Fredrik Persson, pekade domaren Jim Petersson, från Godegård utanför Motala, resolut mot straffpunkten. I samma sekvens fick Kristian Haynes ett gult kort.

– Det var inte alls jag som var inblandad och jag ville bara ha reda på vad som hänt, förklarar TFF-kaptenen Kristian Haynes, efteråt.

Tilltaget var ett livtag från Sebastian Carlsen.

– Jag ska springa ikapp och markera deras Karl Svensson vid hörnan och då springer jag först emot nummer 15 (Pär Cederqvist), innan jag kanske tar tag i Svensson något. När domaren blåste trodde jag han dömde frispark till mig, säger lånet från Inter.

Straffen sköts av just Pär Cederqvist men Fredrik Persson gjorde en kanonräddning nere i vänstra hörnet. På returen dök Branimir Hrgota upp och slog enkelt in bollen i mål. 0–1 som alltså även blev till ett segermål för Jönköping.

– Vi tränar väl aldrig på markeringen vid straffsparkar mot oss men i pausen diskuterade vi hur han kunde hinna fram och bli så fri på returen. Det är möjligt att han tjuvade men det är omöjligt att se, säger Fredrik Persson om det olyckliga segermålet.

Efter 0–1 och fram till pausen hade Jönköping fullständigt kontroll över händelserna på planen och även om TFF flyttade fram positionerna något in i andra halvlek dröjde det till 80:e minuten innan en målchans värd namnet dök upp.

– Nu efteråt skulle jag gått på kraft med skott på mål och det fanns en lucka mellan målvakten och närmsta stolpen men nu gick jag på passning istället, säger Magnus Andersson som förklarar chansen till kvittering efter ett av matchens få riktigt bra TFF-anfall och där bollen kom rullande i kanonläge för skott på högersidan.

Annons

Fem minuter tidigare hade Magnus Andersson flyttats fram på mittfältetnär Yousef Fakhro bytte av Sebastian Carlsen och gick in som stopper bredvid Tobias Mattsson.

På tal om spelarbyten. Med femton minuter kvar kom det inhopp som många TFF-trogna väntat på och det handlar om Dennis Melanders comeback. Efter en ovanligt efterhängsen skada och som varat nästan hela försäsongen.

Ibrahim Koroma hade den andra heta TFF-chansen till kvittering, en hård nick där bollen smet precis utanför Södra-målvakten Nicklas Helgessons högra stolprot.

Men alltså 0–1 och därmed den enda poängen från premiären mot Ängelholm i tabellen.

Maria Sällberg
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons