Annons
Nyheter

TFF föll mot Utsikten

TFF har problem i division ett södra. Laget har svårt att skapa målchanser och trots stort bollinnehav förlorade TFF mot ett effektivt Utsikten med 0–3 (0–1).
Nyheter • Publicerad 24 maj 2014
Zoran Jovanovic var närmast ett TFF-mål men hans skott tog i ribban.
Zoran Jovanovic var närmast ett TFF-mål men hans skott tog i ribban.Foto: 

TFF har två raka förluster och två raka matcher utan gjorda mål. Seriefavoriten ligger närmare botten än toppen efter sex omgångar.

Inte mycket talar i nuläget för en vändning.

Annons

Mot Utsikten gjorde TFF en bra spelmässig första halvlek. Laget skapade sju hörnor, Zoran Jovanovic sköt i ribbans undersida och Freddy Borg var nära att sätta returen.

Utsikten bjöds på ledningsmålet i den 18:e minuten efter felpassning på egen planhalva.

Känslan i paus var ändå att TFF skulle vända matchen, bollinnehavet var tydligt och Utsikten hade inte mycket till eget spel.

Men i andra halvlek blev TFF:s offensiva trubbighet allt tydligare.

Ett välplacerat långskott av Luka Mijaljevic gjorde ställningen till 0–2, och därefter kändes matchen avgjord.

Det hetaste målläget därefter hade inhopparen Fabian Karlsson som frispelades till vänster i straffområdet. Målvakten räddade och Alex Nilsson sköt returen i bröstet på en försvarare.

De offensiva intensionerna blev allt mer individuella, spelet blev krampaktigt och frustrerat.

0–3-målet var också det en bjudning av TFF där mittbacken Joonas Tamm misslyckades helt med ett uppspel.

– I andra halvlek skapar vi väldigt lite. Det är mycket boll på mitten, men vi kommer inte till avslut, resonerade TFF-tränaren Conny Karlsson som kände igen mönstret från tidigare matcher.

– När vi slutforcerade och blev lite desperata mot Qviding senast kom vi in flera spelare i boxen, de spelare som ska vara där. Men vi har svårt att få till det spelet under mer normala omständigheter. Det blir enmansanfall och vi har för lite spelare i boxen, då blir det ett lätt byte, fortsatte han.

Annons

Conny Karlssons största problem är att laget inte skapar tillräckligt mycket framåt.

– Jag är inte riktigt säker på vad som ska till, vad vi har för kort att spela med, det vet jag inte än. Men det är inte bra.

En olycka kommer sällan ensam. Både Tobias Mattsson (baksida lår) och Jonathan Asp (axel) tvingades utgå på grund av skador. Den närmaste framtiden får utvisa hur allvarligt skadade spelarna är.

Läs mer i måndagens pappers- eller .

Taner Caliskan
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons