Annons
Nyheter

TFF föll mot jumbolaget

TFF har det fortsatt tungt. Hemma mot jumbon Värnamo blev det förlust med 1–2 sedan bortalaget avgjort i 91:a minuten.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2012
Foto: 
Ännu en tung TFF-förlust.
Ännu en tung TFF-förlust.Foto: 

För andra matchen i rad tappade TFF viktiga poäng på övertid. Jumbon Värnamo lyckades ta sin första seger för säsongen när Sebastian Göransson gjorde 2–1 i 91:a minuten. Han sköt strax utanför straffområdeslinjen och skottet tog på TFF:s Magnus Andersson och ställde Zlatan Azinovic i målet.

– Skottet touchade Magnus och jag hamnade på fel ben. Det känns för jäkligt. Vi borde ha fått fyra poäng på de här två senaste matcherna, säger Zlatan Azinovic och avser att 2–1 blev 2–2 på övertid mot Varberg förra lördagen.

Annons

Efter en chansfattig första halvlek tog TFF ledningen i den 52:a minuten genom Magnus Andersson. Mattias Adelstam kom loss till höger och spelade snett inåt bakåt till Andersson som kunde rulla in bollen vid stolpen.

En kvart senare blev Magnus Andersson istället olycklig. Han tappade bollen på egen planhalva till Vlado Zlojutro som hittade Behar Ferizi som vände bort TFF-försvaret och sköt in 1-1 hårt upp i nättaket.

– Jag fick två spelare på mig och han som tog bollen gör det bra, suckar Magnus Andersson.

Med en kvart kvar att spela förändrades matchbilden totalt när Ibrahim Koroma blev utvisad. Domaren Antti Kanerva visade direkt rött kort till Koroma sedan han fällt Värnamos Jonathan Ring, precis utanför straffområdeslinjen.

– Jag lät honom skjuta och sedan ramlade jag så att jag fällde honom. Jag sparkade honom inte, säger Ibrahim Koroma.

Med en man mindre fick TFF det tufft på slutet. Zlatan Azinovic, som fick chansen i målet för andra matchen i rad, gjorde ett par bra räddningar sista kvarten. Den vassaste var den i 81:a minuten när han gjorde en fotparad på Aber Hasanis skott ett par meter framför mål.

Men efter Värnamos lite turliga mål i 91:a minuten blev TFF poänglöst.

Laget är kvar på 14:e plats och har bara vunnit en av nio matcher denna säsong.

– Vi vill inte vara i denna situation, jag vet inte vad som händer. Men vi har inget självförtroende och är osäkra med bollen, säger Ibrahim Koroma.

– Vi kan bara fortsätta att kämpa och vara positiva. Med lite flyt hade vi haft fler poäng, det kommer att vända, säger Zlatan Azinovic.

Annons

– Det känns klart tungt. Utvisningen fördärvar matchen för oss. Hade vi inte råkat ut för den tror jag att vi hade rett ut det, säger Hannu Sirviö, som coachade laget för fjärde matchen i rad.

Men till nästa match ska Alf Westerberg vara tillbaka från sin sjukskrivning.

Hur många av de skadade spelarna (tio spelare i truppen var indisponibla till Värnamomatchen) som är tillbaka till nästa match mot Landskrona Bois torsdagen 7 juni återtår att se.

Men TFF är i behov att ha alla spelare friska för att vända den negativa trenden.

Taner Caliskan
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons