Nyheter

TFF fast i bottenträsket

TFF har fått sin sämsta inledning någonsin i allsvenskan. Efter 1–2 (0–0) hemma mot Norrköping är uppförsbacken ännu brantare.
– Vi har börjat med tre raka förluster och nu har vi två raka bortamatcher. Det känns jävligt surt, sa tränaren Tom Prahl.
Nyheter • Publicerad 17 april 2011
Fredrik Jensen deppar efter förlusten.
Fredrik Jensen deppar efter förlusten.Foto:

Långt borta är medgången och framgångsvågen från i höstas.

TFF är idag ett allsvenskt lag utan tillräcklig kvalité och skärpa i de båda straffområdena. De två kommande bortamatcherna mot Gefle och Halmstad blir ett rejält karaktärstest för laget som ligger sist i allsvenskan.

Hemmamötet mot Norrköping är en match som skulle ha vunnits, som borde ha vunnits. Östgötarna imponerade föga och kommer av det som visades på Vångavallen i går att tillhöra bottenskiktet.

Ändå förlorade TFF.

–?Vi ska avgöra matchen i första halvlek, vi skapar många hörnor men vi är inte tillräckligt heta framför mål, analyserade Tom Prahl.

TFF skapade åtta hörnor på de första 14 minuterna. Laget skapade 13 hörnor totalt, men nickskarvar, förlängningar och skott var bara nära att hitta rätt.

Samarbetet mellan Marcus Pode och Fredrik Jensen mynnade ut i flera bra lägen, men fullt ut lyckades det endast en gång. Jensen vann sin höjdduell och nickskarvade till Pode som distinkt sköt bollen i mål vid bortre stolpen.

–?Vi följer i stort det vi pratat om innan, men vi är inte tillräckligt heta framför mål, inte tillräckligt hungriga, sa Marcus Pode.

Podes 1–1-mål kom bara minuten efter Norrköpings ledningsmål.

TFF låg på och var på väg mot något som liknande en slutforcering när i stället Norrköping avgjorde i 84:e minuten.

–?Vi skapar en hel del chanser, vi har ett eget spel och är aggressiva. Att ändå förlora känns ju jävligt surt. Vi har inget riktigt flyt, men vi får inte släppa in sådana här mål, det är för tamt, sa tränaren Tom Prahl bekymrat.

Vid båda Norrköpings mål brast det i markeringen. Först fick Bobbie Friberg da Cruz ostört nicka in bollen.

–?Det blev lite oreda. Det var min gubbe som nickade bollen i mål. Jag ville gå in och ta bort bollen i förstaläget, det är lite otur, sa mittbacken Tuomo Turunen, som gjorde sin första allsvenska match för säsongen.

Vid 2–1-målet räddade Fredrik Persson ett långskott rakt ut i banan till en anstormande Marcus Falk- Olander.

–?Ajdarevic har tre man emot sig och jag är förvånad att han får skjuta därifrån. Och bollen dök, det var jag inte med på. Jag är nöjd med räddningen, synd att det blir en oturlig retur, sa Fredrik Persson.

Lagkaptenen Dennis Melander var besviken men samlad efteråt.

–?Det är en sån här match som kommer några gånger per säsong när vi sätter tryck och för matchen men förlorar ändå. Extra surt att få en sån här match nu när vi redan börjat så dåligt, resonerade han.

TFF har nu kort om tid på sig att ladda om. På torsdag väntar Gefle på Strömvallen. TFF åker dit som ett lag i kraftig allsvensk motvind.