Annons
Nyheter

TFF ett vinnarlag på hemmaplan

13 blev inget olyckstal för Trelleborgs FF. Vinsten, 2–1 i våravslutningen mot formstarka Gefle, innebär att sydskåningarna är obesegrade på hemmaplan sen förra sommaren.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2009
TFF:s Max Fuxberg i kamp med Jonatan Berg i lördagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborg och Gävle på Vångavallen. TFF vann med 2-1. Bild: Scanpix
TFF:s Max Fuxberg i kamp med Jonatan Berg i lördagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborg och Gävle på Vångavallen. TFF vann med 2-1. Bild: ScanpixFoto: 

– Vi har byggt upp ett bra självförtroende och känner oss trygga på Vångavallen, kommenterade TFF-tränaren Tom Prahl den imponerande sviten på tretton raka matcher utan förlust.

Ett baklängesmål redan efter tre minuter var inget som störde TFF-arna. Den stabila lagmaskinen malde lugnt vidare och hade vänt på steken innan halvleken var slut.

Annons

Mittbacken Peter Abelsson kvitterade på nick efter hörna och strax innan paus sköt yttermittfältaren Paulino Lopes Tavares det som blev segermålet.

– Starkt av killarna att resa sig. Vi klarade av att få hål på Gefles låga och täta defensiv, hade hetare vilja och var förtjänta av de tre poängen, tyckte Tom Prahl.

I andra halvlek bevakade TFF säkert sin ledning. Riktigt farligt blev det inte förrän under stopptidsminuterna då Gefle tre gånger ville ha straff. Den mest misstänkta situationen var när Dennis Melander drog ner Hasse Berggren.

– Hasse var förbi, jag tror inte han lade sig frivilligt, sade en upprörd Urban Hammar, assisterande tränare i Gefle.

– Jag var på honom, men viss närkontakt hör till fotbollen. Löjligt av Hasse att kasta sig, jag trodde inte han var en sån primadonna, sade TFF-kaptenen.

I samband med 2-1 blev hemmalaget drabbat av domarna. Alf Westerberg visades upp på läktaren sen han lämnat det tekniska området med några meter och jublat.

– Värsta sortens maktmissbruk att straffa någon bara för att han är glad, fräste TFF-tränaren, som kommer att vara avstängd när TFF spelar sin nästa allsvenska match efter uppehållet för U 21-EM.

Peter Abelsson och Paulinho gjorde sina första mål för säsongen. Extra roligt kändes det för portugisen, som tappade sin ordinarie plats när TFF senast kammade noll på Vångavallen (1-2 mot Halmstad i juli 2008).

– Paulino hamnade i frysboxen av egen förskyllan. Nu har han fått chansen igen och det var kul att han lyckades. Rycket håller hög klass, idag fungerade han även i kollektivet, berömde Tom Prahl.

Målet var frukten av en fin individuell prestation. Paulino hämtade bollen i ytterkanten av straffområdet, vände tillbaka i en halvcirkel och avslutade med ett skruvat skott från strafflinjen. Bollen gick i en båge förbi chanslöse Mattias Hugosson i Gefleburen.

Annons

– Rena drömmålet, träffen var perfekt, kommenterade 24-åringen, matchens lirare i konkurrens med Rasmus Bengtsson.

TFF:s försvarsrese tillhör allsvenskans främsta och ser kommande U 21-EM som ett skyltfönster att få bud från utlandet. Lördagsmatchen kan ha varit Rasmus Bengtssons sista i TFF på ett tag.

Jan Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons