Nyheter

TFF besegrade Nordsjälland

Nordsjälland hade spelet – TFF målchanserna. Då klev Andreas Wihlborg fram och avgjorde matchen genom sitt 3–2-mål i den 87:e matchminuten. ”Inte helt fel”, säger måltjuven.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2010
Tuff TFF:are, Fredrik Jensen i hård närkamp.
Tuff TFF:are, Fredrik Jensen i hård närkamp.Foto:

VERLÖSE. Efter en vecka på naturgräs var TFF i går tillbaka på en kylslagen konstgräsplan. I träningsmatchen borta mot Nordsjälland fick de sig en ordentlig genomkörare efter en veckas träning. På plats fanns även Dennis Melander som tränat på egen hand hemma i Trelleborg under TFF:s Turkietläger.

– Det är skönt att vara igång igen även om jag kände mig lite ringrostig, säger Melander.

Första halvlek började håglöst och avvaktande från TFF:s sida.

– De har boll mer än oss och ett bättre passningsspel, säger Tom Prahl.

TFF kunde dock göra matchens första mål genom Thommie Persson. Mittbacken sköt in bollen i mål efter en frispark från Kristian Haynes. TFF hade även chans på 2–0 efter att målvakten Fredrik Persson frispelat Fredrik Jensen genom en långboll.

– I det läget ska det mer eller mindre vara mål men målisen räddar den. Men det var det ingen som såg, säger Jensen som ville ha hörna.

Istället gick Nordsjälland upp i anfall och kvitterade till 1–1 genom Fetai Bajram i den 44:e matchminuten.

– Efter första halvlek trodde jag att vi skulle få stryk, det var känslan på planen, säger Kristian Haynes.

När Nordsjälland tog ledningen genom tidigare MFF:aren Rawez Lawan i början av andra halvlek såg det mörkt ut för TFF. Spelarna tog hellre ett steg tillbaka och hade svårt att vinna boll på mittfältet. Samtidigt missade Fredrik Jensen ytterligare en målchans efter att Andreas Drugge friställt honom fyra meter framför mål.

– Jag är inte beredd men det är inte bra att missa där, men det är inte nu jag ska göra mål, säger Jensen.

Jensen byttes ut till förmån för Joakim Sjöhage och Zoran Jovanovic skickades in på Anderas Drugges plats. Då lossnade det för TFF med kvarten kvar.

I den 83:e minuten nådde bollen Joakim Sjöhage efter ett fint samarbete mellan Zoran Jovanovic och Andreas Wihlborg.

Joakim Sjöhage kunde rulla in bollen i bortre hörnet och kvittera till 2–2.

– Skönt, men jag borde gjort ett till, säger Sjöhage och syftar på målchansen som kom några minuter senare.

Ett friläge framför mål kunde gjort Sjöhage till matchvinnare men istället blev det två luftskott i ivern att avgöra.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid blev det istället Andreas Wihlborg som punkterade matchen genom ett snyggt långskott i bortre krysset.

– Jag får bollen mellan backarna och skjuter direkt. Det blir snyggt i bortre där jag ville ha den, säger han.

Tom Prahl ger extra beröm till Zoran Jovanovic som genom sina två framspelningar och kloka passningsspel såg till så att TFF hämtade upp sitt 1–2-underläge. Han säger också att matchen gav ökat självförtroende.

– De har spelet, då är det bra av oss att göra tre mål och vända matchen.