Nyheter

TFF avslutade snyggt

Det var en avslutningsmatch som till mångt och mycket påminde om hela TFF:s säsong 2008. Inledningen var svajjig, fortsättningen bättre och avslutningen strålande. Efter 3-1 mot Djurgården var det glada miner i TFF-lägret.
Nyheter • Publicerad 9 november 2008
Mattias Thylander jublar efter sitt mål. Bild: Scanpix
Mattias Thylander jublar efter sitt mål. Bild: ScanpixFoto: 

Förutsättningarna kunde ha varit bättre. Bitande kyla, lite att spela för och många spelare borta. Men TFF visade på Stockholm Stadion mot Djurgården att man är ett riktigt bra allsvenskt fotbollslag.

- Om jag ska vara ärlig trodde jag inte att vi skulle kunna klara det så här bra, kommenterade en nöjd Tom Prahl efter 3-1-segern.Och inledningsvis såg det allt annat än lovande ut. Djurgården radade upp möjligheter och hade bland annat två stolpträffar och en boll på väg in som Olcay Senoglu räddade på mållinjen. Till slut kom också målet när Sebastian Rajalakso kunde prickskjuta in 1-0 efter en passning snett inåt bakåt. - Vi visste att de skulle starta tufft. De gick på full växel och det såg virrigt ut i de fasta situationerna. Men efter 30 minuter blev det bättre och i paus kändes det som att vi kunde greja det, sade Prahl.Den känslan förstärktes naturligtvis av Rasmus Bengtssons kvitteringsmål drygt fem minuter före paus. Efter en kort hörna nådde Kristian Haynes inlägg mittbacken som placerade in 1-1 med huvudet.- Jag var inte beredd på den korta varianten. Vi brukar inte köra den. Men det var ett bra inlägg av Haynes och det är alltid roligt att göra mål, sade den, som vanligt, duktige TFF-försvararen. Djurgårdens andra halvlek var under all kritik. TFF:s var med beröm godkänd. Och när 2-1-målet tillslut kom var det både rättvist och efterlängtat. Kanske speciellt för målskytten själv som firade ordentligt. - Det är så jävla roligt att göra mål, jublade Mattias Thylander efter säsongens första.Inspelet från Mattias Nylund snett bakåt nådde Thylander perfekt och den gamle AIK-spelaren kunde behärskat slå in ledningsmålet i 89:e minuten och sänka sina gamla derbyrivaler.- Vi var besvikna sedan förra matchen så det här betyder mycket för oss. TFF är en liten klubb och att komma före Djurgården i tabellen är stort. Vi ville så jäkla gärna vinna.

När sedan hemmalaget försökte krama ur det sista av säsongen 2008, tappade man istället boll vid mittplan och plötsligt var Erik Sundin och Magnus Andersson ensamma mot Oscar Wahlström.- Jag tänkte sätta den själv, men när jag såg att Magnus var med till vänster spelade jag bollen, sade Sundin. Retfullt enkelt kunde duon spela bort hemmalagets kvitteringsdrömmar och firandet blev därefter. Stockholmaren Sundin jublade inför vänner och bekanta, men blev knappast populär på kuppen.- Det var spontan glädje eftersom det nästan var mitt mål. Det var inget riktat mot dem. Att TFF saknade flera tongivande spelare var inget som märktes. Olcay Senoglu startade på topp och blev bättre och bättre ju längre matchen led, Mattias Nylund gjorde det bra på sin vänsterbacksposition och debutanten från start, Rasmus Östman, gjorde knappast bort sig.- Absolut godkänd. Rasmus har mycket kvar att jobba på, men nu har han fått den här erfarenheten, sade Tom Prahl.

Debutanten själv medgav att han kände av trycket.- Lite nervöst var det innan och i början påverkade det kanske mig. Det var svårt att sätta positionerna. Men ju längre matchen led desto bättre blev det. Andra halvlek är jag mycket nöjd med, sade Örebro-sonen. Och avslutningen av den allsvenska säsongen 2008 ger gott hopp om framtiden för TFF. Medan hemmatränaren Siggi Jonson uppmanades att avgå av publiken, kunde Tom Prahl välförtjänt mysa i Stockholm Stadions innandömen. En tiondeplats med mersmak gladde TFF-tränaren. - Vi är en hårsmån från att slå oss in bland de 5-6 bästa. Och vi spelar bra fotboll.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.