Annons
Nyheter

"TFF är bättre än Hammarby"

TFF-styrelsen visade handlingskraft, när man nästan på studs ersatte långtidsskadade Joakim Nilsson. Valet föll på ”HIF-överskottet” och Interspelaren, Sebastian Carlsen.
Nyheter • Publicerad 31 mars 2012
Debutant. Sebastian Carlsen under TFF:s sista träning inför genrepet. foto:Tomas Nyberg
Debutant. Sebastian Carlsen under TFF:s sista träning inför genrepet. foto:Tomas NybergFoto: 

– Det här blir skitbra och allt känns helt perfekt. Jag och min tjej bor i Helsingborg men vi kommer ganska omgående att titta efter lägenhet i Trelleborg eller Malmö, informerar Sebastian Carlsen.

Han har tillhört Inter sedan tre år tillbaka och var 17 år, när han lämnade HIF för Italien.

Annons

Under hösten i fjor lånade HIF hem fotbollslöftet men det blev bara tre inhopp med A-laget. Annars gällde det matcher med U21-laget.

– Senaste tävlingsmatchen var med U21, men så spelade jag även en träningsmatch för Hammarby, när jag var där och provtränade för någon vecka sedan, säger Sebastian Carlsen.

Vad var det som gjorde, att du nu valde spel med TFF?

– Vi kom väl så långt så vi började förhandla, när det gäller intresset från Hammarbys sida men riktigt nära var vi väl kanske aldrig, säger Sebastian Carlsen.

När sedan TFF hörde av sig och Alf Westerberg presenterat upplägget – ja, då blev TFF ett hett alternativ.

Vid jämförelsen TFF–Hammarby, hur ser du på den?

– Jag måste säga att TFF består av många riktigt duktiga fotbollsspelare och där är man klart bättre än Hammarby. Dessutom är det väldigt högt tempo på träningen. Sedan tidigare känner jag Jonathan Asp, från juniorlandslaget och så Mohamed (Ramadan), så klart och vi har ju tränat ihop i HIF.

Du är fortfarande Inters spelare och italienarna kan alltså kalla ”hem” dig till sommaren, eller...?

– Jo, det stämmer.

Var spelar du helst?

– Jag beskrivs väl som central mittfältare men jag har ofta spelat som en av två i en position på mitten och jag trivs överhuvudtaget som mittfältare.

Taner Caliskan
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons