Annons
Nyheter

Syrianska väcker ingen muntration i TFF

Syrianska FC från Södertälje blir TFF:s motståndare när tredje omgången av svenska cupen lottades i påskhelgen. "Långt ifrån optimalt. Ett tufft motstånd och en lång bussresa", säger TFF-tränaren Alf Westerberg.
Nyheter • Publicerad 12 april 2009

För ett år sedan försvann TFF ur svenska cupen efter 0–2 borta mot Västerås. Då med en reservbetonad uppställning.

Reservbetonat lär det bli borta mot Syrianska i år också, frågan är i vilken utsträckning.

Annons

– Matchen kommer i en väldigt tuff period för oss. Före cupmatchen spelar vi tre allsvenska matcher på sju dagar. Vi blir säkert tvungna att vila en del spelare med tanke på hur schemat ser ut, säger Alf Westerberg.

Preliminärt matchdatum är den 25 april. Exakt datum och tid lär spikas under tisdagen.

TFF-tränaren påpekar att det är allsvenskan klubben lever av. Samtidigt tycker han det är synd att cupen får stryka på foten i ett pressat spelprogram.

– Det är en rolig tävlingsform och det är bara fem matcher man behöver vinna för att ta sig ut i Europa. Det är ingen utopi att vi ska kunna klara av det. När Kalmar vann för två år sedan mötte man inget allsvenskt lag förrän i finalen då man mötte Göteborg på hemmaplan.

För TFF blir bortamatchen mot det nyblivna superettanlaget ett återseende av Michael Mensah, som ju lämnade TFF för Syrianska i höstas.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons