Annons
Nyheter

Supporter slängde in stol mot domaren

Mitt under matchen slängde en Trelleborgssupporter in en stol mot den assisterande domaren. Han avvisades från läktaren, men några andra följder lär inte tilltaget få.
– Det är viktigt att vi för en dialog med supportrarna, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.
Nyheter • Publicerad 24 april 2012
Foto: 

Det var i mitten av andra halvlek i söndagens match mellan TFF och Jönköping som stämningen blev hätsk på True Blues-sektionen.

Upprinnelsen var en duell vid sidlinjen precis framför sektionen där Fredrik Jensen blev liggande och där domarteamet valde att inte döma frispark.

Annons

Johan Lindwall, ordförande i True Blues, tog del av det som sedan skedde.

– Det blev folkrusning ner mot räcket där människor skällde på domarna. Då kom en del av en stol ner på planen och den landade någon meter ifrån en av domarna. Ordningsvakter och supporterpolis tog ut en man och pratade med honom. Han följde med lugnt utan protester.

Är han medlem i True Blues?

– Jag tror det. Han var medlem förra året. Egentligen är det en snäll kille och jag vet inte varför han slängde stolen, säger Johan Lindwall.

– Det här tar vi avstånd ifrån och är inget vi stödjer. Samtidigt går det inte att förhindra. Personerna har ett eget ansvar.

Under söndagen diskuterades händelsen i True Blues och på måndagen pratade Johan Lindwall och Mattias Kronvall igenom det hela.

– Det är aldrig roligt när sådana här saker händer, säger Kronvall.

– Jag förstår att det är mycket känslor under matcherna, men känslorna måste kontrolleras. Det här tar TFF starkt avstånd ifrån.

Vad händer med den här supportern nu?

– Han är identifierad och vår säkerhetsansvarige Mathias Torstensson har pratat med honom. Det är viktigt att vi har en dialog.

Annons

True Blues har till den här säsongen tilldelats nya platser på Vångavallen. Supportrarna har bett om att få slippa stå på kortsidan och har nu plats under tak.

– Ur den aspekten är det här inte alls bra. Samtidigt ska inte stolarna vara där. De skulle ha varit borta till premiären och nu är det sagt att de ska vara borta till nästa hemmamatch 7 maj, säger Johan Lindwall.

TA-sporten har pratat med den assisterande domaren som stolsdelen kastades mot men han upplevde inte situationen som mer hotfull än andra matcher i superettan.

LÄS MER:

Supportern: Jag sparkade in stolen

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons