Nyheter

Sundin sticker efter sitt stora genombrott?

Höstens man i höstens lag. Erik Sundin har fått ordentlig fart på karriären. Förra säsongen var hans första i allsvenskan. Nu, 29 år gammal, kan han vara på väg att lämna den.
Nyheter • Publicerad 8 november 2008
Lämnar Erik Sundin TFF? Arkivbild: Claes Nyberg
Lämnar Erik Sundin TFF? Arkivbild: Claes NybergFoto: 

- Jag är nyfiken av mig, vill se om det finns något intresse för en. Sedan finns det ekonomiska aspekter i det hela också. Det hade varit fantastiskt roligt att testa spel i danska eller norska ligan.

Den vindsnabbe kantlöparen har fått mycket beröm under säsongen. Han har slickat i sig så mycket det går.

- Det har snackats en del. Jag har blivit uttagen i veckans lag i någon tv-kanal och rubriker och så. Även om man inte behöver det så är det kul att få beröm i media, lika jobbigt är det när det går tungt förstås.

Tom Prahl är heller inte sen att hylla Erik Sundin. - En genombrottsman. Det är han och Fredrik Jensen som stått för djupledsspelet. Han har skapat och bränt många målchanser - fyra mål borde ha varit det dubbla. Han skapar optimism i vårt spel och jag tror att rollen som ytterforward passar honom väldigt bra.

Med lätta fötter har han tagit sig förbi de flesta av allsvenskans högerbackar. Erik Sundin riktar tacksamhet till halva TFF.

- Jag ligger högt upp på planen, det är ju dumt att ta bort ett vinnande koncept. Men jag får passa på att hylla alla vänsterbackar som stått ut med mina offensiva räder och att jag inte står för så mycket hemjobb. Yousef (Fakhro), (Mattias) Nylund, Max (Fuxberg) och Thommie Persson…

Och Micke Bengtsson i början av säsongen.

- Ja Micke också. Det har blivit en del och det hade kanske varit bra om man hade fått mer kontinuitet och spelat in sig med en vänsterback lite mer. TFF har bara förlorat två matcher efter EM och Erik Sundin vill inte lämna klubben som en förlorare.

- Det har varit kul att hjälpa Trelleborg att etablera sig i allsvenskan. Vi ska försöka ta Djurgården, med lite flyt med övriga resultat kan vi faktiskt klättra tre placeringar.

Men om det blir sista matchen med gänget kan han inte svara på.

- Nej och jag vill inte förhasta mig. Jag kanske väntar till december innan jag beslutar mig. Jag har inte stängt dörren till Trelleborg, klubben har något på gång och lämnar jag så ska det bli kul att följa lagets utveckling.

Tom Prahl kan bara vänta på Erik Sundins besked. Fast med Prahl vet man aldrig.

- Jag utgår från att han vill vara kvar, det vore ju synd att lämna det här som vi är på väg att skapa. Det vore förödande att gå till en sämre klubb. Blir det negativt besked så får jag väl ta och bearbeta honom.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.