Annons
Nyheter

Stort intresse för Bengtsson enligt förbundskaptenen

Inför U21-EM var Jörgen Lennartssons båda mittbackar till salu. I dag en månad senare har en av dem fått napp.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2009
Foto: 
Jörgen Lennartsson.Foto: 

TRELLEBORG. Lagkaptenen Mattias Bjärsmyr har bytt IFK Göteborg mot grekiska Panathinaikos. Men en "till salu-lapp" finns fortfarande kvar – den på Rasmus Bengtsson. Förbundskapten Lennartsson är dock inte orolig.

– Jag tror inte det är lågt intresse, jag är säker på att en del klubbar inte tycker om att synas i media när de ska köpa spelare, de verkar i det tysta, säger han.

Annons

Att det gick så snabbt för mittbackskollegan Bjärsmyr att hitta ny klubb ser inte Lennartsson några konstigheter med.

– Mattias har varit lagkapten i två och ett halvt år, spelat Champions league-kval och blivit svensk mästare med Blåvitt. Han har synts på marknaden under längre tid än Rasmus. Sen har Rasmus haft en senare utvecklingskurva i karriären.

Utifrån vad de båda presterade under U21-mästerskapet råder det ingen tvekan om att även Rasmus Bengtsson borde vara het på transfermarknaden.

– Utifrån prestationen i U21 så är han lika bra som Bjärsmyr. Rasmus är en spelare med många goda egenskaper som har möjlighet att utvecklas högre upp i näringskedjan. Han har kvalitéer att gå vidare i sin karriär.

Hur ser du på att intresset fortfarande verkar svalt för honom?

– Jag tror många följer honom och att intresset finns även om han inte är på löpsedlarna varje dag. Jag tror det får ett lyckligt slut både för TFF och Rasmus, säger Jörgen Lennartsson.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons