Annons
Nyheter

Stilpolis granskar TFF:s nya kläder

Kristian Haynes är TFF:s stilpolis. Åtminstone sett till matchtröjorna. TA-sporten har kollat in årets matchställ tillsammans med mittfältsveteranen.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2011
Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas Nyberg

Kristian Haynes är noga med vad han har på sig. När TFF för några år sedan bytte klädleverantör höll vicekaptenen inte igen på kritiken. ”Det ser ut som Östtyskland 1964”, sa han då.

När klubben går in i en tredje säsong med matchtröjor från Masita är Kristian Haynes desto nöjdare.

Annons

– De har lyssnat på oss. Första året var det som att vi hade någon slags juteväv på oss, det kändes som en tomtesäck. Förra årets tröjor var jättebra, den bästa vi haft på länge, säger Kristian Haynes.

På tisdagen tog mittfältaren på sig årets modell för första gången.

– Den skiljer sig inte mycket från den förra modellen. Det är väl inte lika mycket ljusblått och helst ska det inte vara ljusblått alls.

Kristian Haynes är glad över att hans namn finns på tröjan efter många år i anonymitet.

– Fler och fler lag har namnen på tröjorna och det har varit ett önskemål vi haft länge. Trevligt att de lyssnat på oss, säger Haynes som dock inte är helt nöjd med placeringen – ”HAYNES” står lodrät baktill, nästan vid sidan.

– Nu har vi fått namnen på tröjorna. Nästa år kanske vi kan få det på ryggen.

Spelarna är utkonkurrerade av sponsorerna, men Kristian Haynes ser en möjlighet till namnplacering längst ner på tröjan. Där är det tomt utrymme.

– Det är ingen som stoppar in tröjan. Vi kontrolleras av linjedomarna när vi står i spelargången. ”Tröjorna grabbar”, säger de och då stoppar man in tröjan innanför byxan. Men sedan drar man upp den igen innan man kommit ut på planen.

Årets tröja är snarlik förra årets modell och kommer bytas ut helt till nästa säsong. Tidigare har det pratats om att ordna en tävling där supportrar får designa en egen tröja. Kristian Haynes är inte främmande för att själv delta.

– Det kan jag tänka mig. Jag har varit väldigt engagerad när det gäller våra kläder.

Annons

Vilket lag har det snyggaste matchstället?

– Real Madrids är den snyggaste av alla och då gillar jag inte klubben så mycket. Den är vit och klassisk.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons