Nyheter

Spelarnas förstaval: Westerberg

Inom kort presenterar TFF sin nya huvudtränare. Enligt vad TA-sporten erfar handlar det om Alf Westerberg. Han är spelarnas val.
– Ett bra beslut, säger en av spelarna som TA-sporten pratat med.
Nyheter • Publicerad 2 november 2011
Foto: Tomas Nyberg
Alf Westerberg.
Alf Westerberg.Foto: Tomas Nyberg

Tom Prahl tackade för sig i förra veckan. Assisterande tränaren Alf Westerberg kommer snart att tacka han också. Men då handlar det om ett ja när styrelsen kommer med frågan om han vill ta över som huvudtränare i TFF.

– Tränarfrågan är en av de mest centrala vi har att lösa. Den kommer först, säger ordföranden Per-Anders Abrahamsson.

Hur ser du på att Alf Westerberg är spelarnas val?

– Det får de uttala sig om och citeras. Jag vill inte uttala mig om det.

Från spelarnas sida ses Alf Westerberg som en gyllene medelväg efter att Tom Prahl lämnade uppdraget förra veckan.

– Det är inte helt nytt, samtidigt får spelarna som inte fått så mycket speltid en ärlig chans eftersom Tom är borta, säger en spelare som tillägger:

– Truppen är positiv till Affe.

Westerberg hade möte med vice ordföranden Stefan Nilsson i förra veckan och sa då att han är positiv till att ta över efter Tom Prahl.

– Det är tänkbart i min värld. Men jag vill få klart med hur ledningen ser på situationen. Vi hade en bra diskussion, men jag förstår att styrelsen behöver tid att diskutera, sa Westerberg i torsdagens TA.

Per-Anders Abrahamsson vill inte uttala sig om tränarfrågan, men det faktum att Alf Westerberg var kvar som tränare efter allsvenska degraderingen 2001 och att TFF då var på väg ur superettan är Abrahamsson inte oroad över.

– Varför skulle det oroa nu? Om det överhuvudtaget skulle påverka oss så skulle vi aldrig ha tagit tillbaka honom till klubben, säger ordföranden.

TFF-styrelsen fattade en rad beslut på tisdagskvällens möte. Enligt vad TA-sporten erfar var tränarfrågan en beslutspunkt på dagordningen och där lär det komma ett besked inom kort.

– Vad som diskuterades är ingen offentlig handling. Jag kan säga att jag ser mycket ljust på framtiden, men vi kan inte släppa något nu. Vår handlingsplan är på väg att verkställas men den är inte riktigt klar än.

Så ni fattade några viktiga beslut?

– Ja och jag vill säga att vi fattade några riktigt bra beslut och vi var alla överens, säger Per-Anders Abrahamsson.

Styrelsemötet föregicks av att spelarrådet fick göra sin röst hörd. I drygt två timmar diskuterades vad som gått fel under säsongen och vilka förbättringar som kan göras för framtiden.

– Ett oerhört bra möte. Vi har aldrig haft en så konstruktiv dialog med spelarna, det var fantastiskt bra.

En av de saker som kritiserats från spelarhåll är att A-truppen har varit alldeles för stor. När elva spelare har fått en plats i startelvan har dubbelt så många varit besvikna utanför planen.

– De flesta allsvenska lag har 24 spelare i sina trupper. Vi räknade på det idag och kom upp i att vi haft 34 spelare den här säsongen. Många har visserligen varit skadade, men det är förstås alldeles för många. Om vi varit Barcelona och haft tio tränare så hade det gått bra, men det är inte vi. Där måste vi banta, säger Per-Anders Abrahamsson.

Klicka och svara på frågan: Är Alf Westerberg ett bra val?

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.