Annons
Nyheter

Spelare har hört av sig till TFF

Revanschlustan finns redan hos Anders Grimberg. Men även spelare utifrån sympatiserar med TFF i klubbens fall.– Rätt många spelare runt om i Skåne har hört av sig och vill spela för Trelleborgs FF, säger tränaren.
Nyheter • Publicerad 7 november 2012
TFF:s tränarduo Hannu Sirviö och Anders Grimberg i samspråk under matchen mot Degerfors i lördags. Det är ännu inte klart om Grimberg fortsätter som huvudtränare nästa år, men han har börjat förberedelserna inför nästa säsong.
TFF:s tränarduo Hannu Sirviö och Anders Grimberg i samspråk under matchen mot Degerfors i lördags. Det är ännu inte klart om Grimberg fortsätter som huvudtränare nästa år, men han har börjat förberedelserna inför nästa säsong.Foto: Claes Nyberg

På tisdagen samlades spelarna och ledarstaben i TFF igen för första gången sedan lördagens förlust mot Degerfors som innebar att klubben ramlade ur superettan.

– Jag kände en rejäl revanschlusta på Vångavallen idag. På väldigt kort tid har många börjat känna optimism inför framtiden, säger tränaren Anders Grimberg.

Annons

Många tankar kring degraderingen har lyfts upp.

– Vi har diskuterat det som varit men det går samtidigt inte att springa runt och älta detta. Man ska ta lärdom av det som varit men vi ska inte springa runt och tycka synd om oss själva. Det gäller att titta framåt och se lösningar, säger Grimberg och fortsätter.

– Finns chansen att komma tillbaka? Ja, den finns. Då kan vi inte lägga oss ner och dö. Vi är inte den enda föreningen som råkat ut för det här, säger Grimberg.

Om han kommer att fortsätta träna TFF vet han inte själv i dagsläget.

– Jag vill veta hur mycket vi kan satsa vidare, och har lite spörsmål jag vill ha reda på. Och detta är ju en styrelsefråga så vi får se om några veckor vad som händer. Fram till dess har jag ett jobb att sköta och jag hjälper till med förberedelserna till nästa säsong, förklarar Grimberg.

De förberedelserna består just nu i att bygga en trupp för division ett nästa år. På tisdagen pratade klubbdirektör Mattias Kronvall enskilt med alla spelare och i grupp för att se vilka som vill fotsätta i TFF.

– Är man tveksam ska man inte vara kvar. Man ska brinna för uppgiften till 110 procent, annars kommer man inte bidra med något fotbollsmässigt, anser Anders Grimberg.

– Jag kan avslöja att det kommer att vändas och vridas på truppen. Vår förhoppning är att behålla en stomme så att det inte blir en totalrenovering. Vi har redan bestämt oss för vilka vi vill ska fortsätta i laget, säger Grimberg som har klart för sig hur han vill bygga laget, om det nu är han som tränar laget nästa år.

– Karaktären på spelaren, att den tillför något till gruppen, inte bara fotbollsmässigt, är viktig. Spelarna ska också brinna för att spela i Trelleborgs FF, de dragen blir viktiga om klubben ska lyckas nästa år, säger Grimberg.

Samtidigt finns det intresse att spela i TFF från annat håll.

Annons

– Det som är glädjande är att rätt många spelare runt om i Skåne har hört av sig och vill spela för Trelleborgs FF nästa säsong. Många sympatiserar med klubben och gillar föreningen. Det handlar om duktiga spelare som jag känner till och som inte är några lycksökare.

Den 19 november kommer därför TFF att bjuda in spelare till en provträning. Då kommer även klubbens tipselitspelare att få delta i träningen.

– Vi tittar på våra egna förmågor också såklart, vi har en del duktiga tipselitspelare i föreningen, och det glömmer vi inte, fastslår Anders Grimberg.

Madeleine Gripsten
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons