Annons
Nyheter

Snabb takt för "motorn" Demir

Håll koll på TFF:s vänsterkant i kväll. Där härjar Erdin Demir. Tom Prahl ser i stjärnskottet en motor som aldrig får stopp.
– Det har gått fort för mig, nästan för fort, säger vänsterbacken.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2011
Erdin Demir har tagit steget från division ett till allsvenskan. 21-åringen har spelat samtliga matcher för TFF hittills i allsvenskan.
Erdin Demir har tagit steget från division ett till allsvenskan. 21-åringen har spelat samtliga matcher för TFF hittills i allsvenskan.Foto: Claes Nyberg

Benet var av på två ställen. Erdin Demir funderade på om karriären var över. När han kom tillbaka lämnade han Malmö FF för Limhamn Bunkeflo 07, tog steget från en allsvensk toppklubb till division ett. Det var tre år sedan.

Nu är Erdin Demir allsvensk spelare och har deltagit i samtliga nio TFF-matcher, sju av dem från start. Årets stjärnskott har petat förra årets stjärnskott, Jonathan Asp.

Annons

– Jag trodde aldrig att jag skulle komma in i det så snabbt. Jag tog steget från division ett, kom till en ny klubb och dubblade nästan träningsdosen. Men jag har hållit mig skadefri och har tagit min chans.

TFF har efter tre inledande förluster tagit steget upp till allsvenskans övre halva. Klubben mår som vänsterbacken Erdin Demir. Och Demir mår bra.

Han ses nästan alltid med ett leende på läpparna. Men skadan för tre år sedan tyngde honom.

– Vadben och skenben var av. Det dröjde sex månader innan jag spelade match. Men skadan kan ha gjort mig starkare. Jag hade problem med fysiken, nu kunde jag bygga på mig muskler. Som person blev jag också starkare, jag har starkt psyke.

Du ler ofta. Var kommer glädjen ifrån?

– Det är positivt att vara glad och jag vill sända positiv energi, det är något som måste spridas. Glädjen kommer från det som sker i livet och jag trivs väldigt bra.

– För ett år sedan spelade jag med LB07 och då trodde jag inte att jag skulle vara en allsvensk spelare redan nu. Men någonstans förtjänar jag det. Jag har tagit för mig och fått förtroende. Jag har visat att jag kan hantera det.

Tom Prahl hyllar nyförvärvet.

– Han är ett stjärnskott. Jag hade aldrig trott att han skulle ta en ordinarie vänsterbacksplats. Han har bra kondition, är en av de med bästa motorn i truppen. Han är modig när han ger sig iväg och fortsätter att löpa på vilket ger oss chanser. Försvarsmässigt har han blivit bättre efterhand.

Den utvecklingen har tagit Demir från vänster mittfält ner till backplats i de fyra senaste matcherna. Det är också som vänsterback han trivs bäst. Samtidigt har hela laget presterat en allt solidare defensiv.

Annons

Erdin Demir har koll på att en seger i kväll mot Syrianska skulle innebära att TFF går upp jämsides med hans gamla klubb MFF.

– Det är starkt det som vi åstadkommer här i Trelleborg. Vi har bra tränare som vet vad som krävs för att få ut det bästa av spelarna. Alla vet vad de ska göra och alla får förtroende, säger Demir som tycker att laget har än mer att ge.

– Folk undrar hur vi tar våra poäng. Vi är starka försvarsmässigt, är täta och så har Viktor Noring i målet räddat oss många gånger. Men vi måste höja oss på bortaplan, bli mer bollsäkra. Det håller inte att bli så tillbakapressade som vi blev senast mot Göteborg.

Men nu är det hemmaplan som gäller – och tre poäng.

– Det här är en match som vi ska vinna, i slutändan är det viktigt att få de vinsterna.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons